TIPS: Zo kun je de smartphone kidsproof maken

smartphone kidsproof

TIPS: Zo kun je de smartphone kidsproof maken

De smartphone kidsproof maken doe je aan de hand van deze tips.

smartphone kidsproof

De vraag “heb je spelletjes op je smartphone?” hebben krijgen we allemaal weleens van de kids om ons heen. Het lijkt wel alsof ze tegenwoordig sneller kunnen swipen dan praten! Om die reden hebben we vandaag een reeks tips omtrent het kidsproof maken van je smartphone, zodat je zeker weet dat je ze hun gang kunt laten gaan met de gadget.

Tegenwoordig zie je kids steeds jonger met een smartphone in de handen. Niet zo gek dat er zelfs al telefoonabonnementen voor kinderen bestaan. Het is echter wel raadzaam om de telefoons van de jonkies zelf in te stellen qua mogelijkheden. Kun je een hoop narigheid mee voorkomen.

Het is voor bepaalde telefoons, zoals de iPhone, mogelijk om apps te selecteren die je in en uit wilt schakelen. Zo kun je heel simpel app voor app bepalen wat wel en niet toegankelijk is. Hiermee is de smartphone van Apple in feite al zo goed als kidsproof. Bij de concurrerende Android telefoons is dit echter (nog) niet mogelijk. Gelukkig zijn hier wel speciale apps voor ontwikkeld.

Filters aan

Wil je niet dat alle apps op je toestel toegankelijk zijn voor jouw kind? Pas een aantal instellingen aan en je voorkomt dat de kleine per ongeluk een dure app koopt. Je kunt heel eenvoudig functies uitschakelen zoals het installeren, verwijderen en kopen van apps. Er is hier ook sprake van een beperkingsslot, zodat je kind dit menu niet zelf kan aanpassen.

OS

  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Algemeen
  3. Ga naar Beperkingen
  4. Schakel beperkingen in en selecteer de apps die je wilt uitschakelen.

Android

  1. Ga naar de Playstore
  2. Ga naar Instellingen
  3. Kies voor inhoudsfiltering

Bij Android smartphones is het alleen mogelijk om te bepalen welke soort apps er gefilterd moeten worden. Wil je voor Android per app een beperking instellen? Lees hieronder verder.

Alleen voor papa & mama

Download de Kids Place-app en zorg ervoor dat je kind alleen de door jou geselecteerde apps te zien krijgt. Het werkt heel simpel:

    • Installeer de app op je smartphone en selecteer de kindvriendelijke apps.
    • Zet de smartphone in kinderstand. Het is nu mogelijk om inkomende gesprekken te blokkeren en je voorkomt dat er apps worden gekocht.
    • Je kunt pas weer apps kopen/downloaden als de smartphone uit kinderstand wordt gehaald.

Kids Place is nu verkrijgbaar voor Android

De app Kid’s Shell zorg er net als Kids Place voor dat je kind geen apps of in-app aankopen kan doen of per ongeluk doorklikt op advertenties. Met de Child Lock functie weet je zeker dat de kleine smartphonegebruiker alleen gebruik kan maken van de kindvriendelijke apps. Alles dus gemakkelijk op één plek!

Kid’s Shell is nu gratis verkrijgbaar voor Android

De app Kids Mode zorgt voor een veilige en interactieve omgeving voor kinderen op een Samsung smartphone. Wanneer je de app start, stel je een profiel in voor de kids en maak je een veilig wachtwoord aan. Zo kan de kleine in principe niet de kindvriendelijke app verlaten. Er zijn vervolgens verschillende schermen waar alle kindvriendelijke apps bereikbaard zijn. Naast standaardfuncties zoals de camera, de voice recorder en een tekenprogramma, kun je zelf kiezen welke apps nog meer te openen zijn.

Tip: Houd het smartphonegebruik van je kind in de hand door een tijdslimiet in te stellen en zie direct hoeveel tijd er wordt besteed aan de apps.

Kids Mode is gratis verkrijgbaar voor Samsung smartphones 

smartphone kidsproof

Vergrendel de app

Deze iPhone-functie zorgt ervoor dat je kind alleen de geopende app kan gebruiken. Ze kunnen de app alleen verlaten en andere apps openen als ze de pincode weten. Ook handig als één van je vrienden even je telefoon voor iets wilt lenen. Werkt als volgt!

  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Algemeen
  3. Ga naar Toegankelijkheid
  4. Scroll naar beneden en tik op de optie Begeleide toegang
  5. Vervolgens druk je op de schakelaar om de Begeleide toegang te activeren

Met deze simpele tips maak je de smartphone binnen no time kidsproof. Hoef je niet bang te zijn dat de kinderen verkeerde apps openen, gekke websites bezoeken of per ongeluk een dure app kopen. Voorkom een hoop zorgen én geld, en maak de smartphone kidsproof!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram