Tesla’s Model 3 productie vertraagd en opladen bij de Supercharger Stations wordt duurder

Tesla Supercharger Stations duurder

Tesla’s Model 3 productie vertraagd en opladen bij de Supercharger Stations wordt duurder

De productie van de Tesla Model 3 is vertraagd en opladen bij Tesla’s Supercharger Stations kan weleens duurder worden.

Tesla Model 3 vertraging Supercharger Stations

In navolging van eerdere vertragingen bij de productie van zijn Model 3-auto vorig jaar, heeft Tesla een nieuwe tegenslag gekregen in de voorbereiding op de release van zijn nieuwste voertuig. Daarbij heeft het bedrijf ook de prijzen voor het gebruik van de Supercharger-stations in de VS verhoogd. Wat betekent dit voor Nederland?

Onlangs werd aangekondigd dat het bedrijf van Elon Musk in februari de productie van de auto had moeten stopzetten. Medewerkers melden nu dat dit te wijten is aan een groot aantal gebrekkige onderdelen.

Twee Tesla-medewerkers vertelden onlangs aan het Amerikaanse nieuwsmedium CNBC dat het hoge aantal defecte onderdelen – naar verluidt maar liefst 40 procent – de productie heeft vertraagd en de productiedoelstellingen heeft teruggedrongen. Tesla heeft de berichtgeving ontkend en verklaard dat zij vermoedt dat deze werknemers de processen van het herwerken en het opnieuw produceren van onderdelen met elkaar verwarren.

De vertragingen voor Model 3 zijn echter enorm. Musk beweerde dat de autofabrikant van plan is om 20.000 voertuigen per maand te produceren tegen het einde van 2017. Volgens de huidige schattingen eind juni 2018 komt het werkelijke aantal echter op 5.000 auto’s per maand.

 

Tesla Supercharger Stations duurder

Tesla Supercharger Stations duurder?

Daarnaast verhoogt Tesla de prijzen voor het gebruik van zijn Supercharger-stations. De prijzen zijn per kilowattuur verhoogd in de Verenigde Staten, met een gemiddelde stijging variërend van 20 tot 40 procent. Een extra goede reden voor velen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de laadpaal thuis.

“We passen af en toe de tarieven aan om de huidige lokale elektriciteit en het verbruik te weerspiegelen. Het doorslaggevende principe is dat oplading altijd aanzienlijk goedkoper zal blijven dan benzine, omdat we alleen proberen een deel van onze kosten terug te verdienen terwijl we een eerlijk systeem voor iedereen opzetten”, aldus Tesla in een officiële verklaring. “Dit zal nooit een winstcentrum voor Tesla zijn.”

Of de prijsstijgingen die Tesla doorvoert in de Verenigde Staten uiteindelijk ook effect gaan hebben hier in Nederland is niet helemaal duidelijk. Vooralsnog lijkt het erop dat Nederlandse bestuurders van Tesla’s elektrische auto’s nog tegen het gebruikelijke tarief kunnen opladen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram