Bretels maken de man: 4 looks met bretels op een rij!

bretels trends mannen

Bretels maken de man: 4 looks met bretels op een rij!

Is het gebruik van bretels uit de mode? Of is de accessoire voor mannen niet onderhevig aan trends? Bekijk deze 4 looks met bretels!

bretels trends mannen

Tegenwoordig zijn het niet alleen de vrouwen die urenlang voor de spiegel staan. Ook mannen besteden gemiddeld steeds meer tijd aan hun uiterlijk. Door de opkomst van de metroman in de jaren 90, werd het steeds meer gewaardeerd wanneer de man tijd en geld stak in zijn kleding, haardracht en persoonlijke verzorging. Zelfs het gebruik van cosmetica was niet langer taboe.

Inmiddels valt de metroseksueel niet langer op in ons straatbeeld en is ook de hipster volledig geïntegreerd in onze modebewuste maatschappij. Het aanbod aan herenmode en accessoires groeit enorm, waardoor het voor iedere man – van hipster tot dandy – mogelijk wordt om zijn persoonlijke stijl uit te drukken.

Het gebruik van accessoires is een goede keus om een normale, doch modieuze, outfit compleet te maken. De verschillende soorten stropdassen, sjaals en strikjes vliegen je om de oren, maar ook sieraden zijn tegenwoordig niet alleen gericht op de vrouwelijke doelgroep. Een (oorspronkelijk) functionele accessoire dat tegenwoordig niet kan ontbreken in de gemiddelde hipster kast, is de bretel.

Lex Bruggemann

Voorheen diende bretels voornamelijk als broekophouders, maar tegenwoordig mag de bretel zeker gezien worden. Het enorme aanbod aan dit modieuze accessoire, maakt dat er altijd wel een ontwerp bijzit dat past bij het soort man dat je bent, of wil zijn. Ze complementeren verschillende stijlen; van hipster tot gentleman, van casual tot classy.

De nonchalante look kan perfect afgemaakt worden met mooie bretels. Ook zijn ze prima te dragen over een trui, of – in dit geval – een effen poloshirt. Het is belangrijk de bretels af te stemmen op de kleuren van je outfit. Draag je een neutrale kleur kleding, dan kun je altijd kiezen voor gekke prints, of felle kleuren. Houd ook rekening met eventuele andere accessoires die je draagt, zodat de kleuren en prints van de verschillende attributen niet met elkaar botsen. Met een colbertje of net jasje kan je ervoor kiezen de bretels tijdelijk te verbergen. Zo is je outfit meteen geschikt voor verschillende gelegenheden.

Een hoedje, bowtie en een gilet; daar passen bretels onmogelijk bij? Mis! Mannen kunnen tegenwoordig heel wat hebben wat accessoires betreft. Als je de juiste items goed weet te combineren en de kleuren elkaar complementeren, kan je bijna niet de mist in gaan. Hoewel…let wel op dat je nooit een riem met bretels combineert. Dit is een modeblunder die je niet snel vergeven zal worden.

bretels mannen trendsBretels zijn uitstekend te dragen over een gilet, waardoor het ook een prima keuze is om te dragen naar een bruiloft. Belangrijk is om bij het kiezen van verschillende accessoires, de ondertoon ietwat neutraal te houden. Kies bijvoorbeeld voor een effen kleur broek en een neutraal shirt en laat je accessoires spreken door juist voor een print te kiezen.

Wanneer je meerdere accessoires combineert, is het belangrijk dezelfde kleur in de attributen te laten terugkomen. De bordeaux kleurige bowtie heeft een andere print dan de bretels, maar omdat de kleur precies hetzelfde is, behoud je toch de rust in je outfit. Zo creëer je een compleet geheel. De gehele look doet zeker wat hipster of bohemien aan en zou dan ook niet misstaan op een festival.

Zowel bij de eerste als de tweede look wordt gebruik gemaakt van bretels die met lussen – vaak gemaakt van leer – aan de voor- en achterkant van de broek worden vastgemaakt. Er zijn ook bretels die met clips kunnen worden bevestigd.

Gaat je voorkeur juist naar een klassiekere look, is een pantalon met een simpele witte blouse een goede keuze. Doordat het strikje en de bretels hetzelfde patroon hebben, creëer je rust en eenheid in je outfit. Wil je graag wat meer opvallen, kun je bij een eenvoudige outfit makkelijk kiezen voor accessoires met een opvallende print of felle kleur.

bretels trends mannen

Deze specifieke bretels zijn uitgerust met een clip met gouden detail, die aan de broekriem vast is gemaakt. Het voordeel aan bretels met een clip is dat ze makkelijk aan elke broek bevestigd kunnen worden. Bretels met lussen zien er over het algemeen wat ‘luxer’ uit, maar zijn afhankelijk van de aanwezigheid van knopen aan de binnenkant (of in enkele gevallen aan de buitenkant) van de broek, waar de lussen aan vastgemaakt moeten worden. Ontbreken deze knopen, dan is het niet mogelijk om dit soort bretels te dragen.

Naast strikjes zijn bretels ook perfect te combineren met een stropdas. Ideaal dus, voor de modebewuste bruidegom. Door de opkomst van bruiloften met een festivalthema, verschijnen steeds meer mannen met bretels bij het altaar. Ook bij gasten is het een populair accessoire, omdat het de outfit net dat beetje extra geeft. Het versterkt de ongedwongen sfeer waar dit soort bruiloften om bekend staan.

bretels trends mannen

Leren bretels zorgen vaak voor een chique look en zijn daardoor zeker een mooie toevoeging aan een bruidspak. De roestbruine kleur doet het goed tegen een natuurlijke achtergrond en valt makkelijk te combineren met ander kleuren en printjes. Een stropdas met een druk patroon past bijvoorbeeld prima bij de leren bretels. Voor een rustigere uitstraling kun je ervoor kiezen de kleur van je schoenen te laten matchen met je bretels. Een leuke bijkomstigheid van het dragen van bretels op je trouwdag: tijdens het dansen weet je in ieder geval zeker dat je broek niet afzakt!

Van een vooruitstrevend bruiloftsfeest tot een bohemien festival; het zijn accessoires die je outfit helemaal compleet kunnen maken. Of je nu voor een hippe print gaat, of voor een klassiek leren model; voor elk type man is wel een paar bretels te vinden. En mocht je nu niet tot de hedendaagse metroman of hipster behoren, dan is de bretel nog altijd te dragen, daar waar hij oorspronkelijk voor bedoeld was: als functionele broekophouder.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram