Koop nu ’s werelds eerste vliegende auto bij het Nederlandse PAL-V

PAL-V vliegende auto kopen

Koop nu ’s werelds eerste vliegende auto bij het Nederlandse PAL-V

Koop nu ’s werelds eerste vliegende auto bij het Nederlandse PAL-V.

PAL-V vliegende auto kopen

Ruim een jaar geleden lieten wij al weten dat een Nederlands bedrijf pre-orders aannam voor zijn vliegende auto. Deze week heeft datzelfde PAL-V zijn definitieve productiemonster van een vliegende auto onthuld op de autosalon van Genève.

Eigenlijk is het nog steeds een pre-order, want de levering van de vliegende bolide moet in 2019 plaatsvinden, pas nadat het voertuig alle veiligheidscertificaten heeft bemachtigd. Desondanks is het een grote stap naar sci-fi-achtige praktijken, waarbij wegverkeer zich kan verplaatsen naar de lucht.

De auto heeft een topsnelheid van 160 km/u op de weg en 180 km/u in de lucht, met een maximale hoogte van 3.350 meter en een geschatte luchtafstand van ongeveer 565 kilometer.

Het veranderen van de PAL-V in zijn autostaat naar vliegmodus vereist handmatig ingrijpen, waarbij het Nederlandse bedrijf beweert dat dit kan worden gedaan in minder dan tien minuten. Als je toevallig aan de politie wenst te ontsnappen, dan kun je dus niet met een druk op de knop de lucht in.

Het eerste limited edition model zal te koop zijn voor een bedrag van € 500.000, waarbij slechts 90 exemplaren beschikbaar zullen zijn voor aankoop. De prijs is uiteraard inclusief vlieglessen.

Je kunt de Liberty Pioneer en de Liberty Sport-edities nu reserveren via de website van PAL-V.

PAL-V vliegende auto kopen

PAL-V vliegende auto kopen

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram