Beschermt wiet de lever tegen de effecten van alcohol? Dit universitaire onderzoek zegt van wel!

wiet beschermt lever tegen alcohol

Beschermt wiet de lever tegen de effecten van alcohol? Dit universitaire onderzoek zegt van wel!

Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek beschermt wiet de lever tegen de effecten van alcohol.

wiet beschermt lever tegen alcohol

Nu recreatief gebruik van wiet legaal wordt in steeds meer Amerikaanse staten, duiken een aantal onderzoeken op uit het Noord-Amerikaanse die de mogelijke gezondheidsvoordelen van cannabisgebruik schetsen. Het laatste onderzoek suggereert zelfs dat marihuana-gebruik in feite beschermende voordelen kan hebben voor je lever, aldus een recent artikel van TONIC.

Volgens één onderzoek hebben alcoholdrinkers die cannabis roken een significant lagere kans op het ontwikkelen van leveraandoeningen, zoals hepatitis, steatosis en cirrose. Het onderzoek werd uitgevoerd met behulp van de gegevens van bijna 320.000 patiënten met een verleden van alcoholmisbruik.

Alcoholverslaafden die geen cannabis consumeerden, hadden 90 procent kans op het ontwikkelen van een leveraandoening, terwijl lichte cannabisgebruikers die zwaar dronken een kans van 8 procent hadden, volgens de studie van onderzoekers van het National Institute of Scientific Research van de universiteit van Quebec.

Voor een meer gedetailleerd overzicht van het onderzoek naar de softdrug, lees je hier het volledige artikel door TONIC.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram