Belvedere Vodka lanceert met zijn Single Estate Rye Series een eerbetoon aan zijn herkomst

belvedere SINGLE ESTATE RYE SERIES

Belvedere Vodka lanceert met zijn Single Estate Rye Series een eerbetoon aan zijn herkomst

De gloednieuwe en bijzonder fijne Belvedere Single Estate Rye Series is gelanceerd.

belvedere SINGLE ESTATE RYE SERIES

Belvedere, ‘s werelds eerste luxury vodka, heeft deze maand zijn nieuwste innovatie onthuld: de Belvedere Single Estate Rye Series. Twee onderscheidende vodkas, Smogóry Forest en Lake Bartężek, die beiden de oorsprong weten te vangen in smaak.

De gloednieuwe serie verkent het idee dat terroir – bodem, ligging en klimaat – de aroma’s van vodka beïnvloedt. De Belvedere Smogóry Forest en Belvedere Lake Bartężek zijn zodoende gemaakt met rogge uit één specifiek gebied en zijn vernoemd naar het dorp van herkomst.

Terroirdistillatie

Het Poolse vodkamerk staat sinds zijn oprichting garant voor het gebruik van superieure natuurlijke ingrediënten, waaronder de Dankowskie Diamond rogge. Belvedere werkt daarbij exclusief samen met zeven roggeboerderijen en de Single Estate Rye Series richten zich op twee daarvan: Lake Bartężek, gelegen aan een helder meer, en het groene Smogóry Forest.

Smogóry Forest Belvedere

‘Terroir is niet zomaar een concept. Het vangt historie en tradities in smaak,’ aldus Claire Smith-Warner, Head of Spirits Education bij Moët Hennessy. ‘We hopen met deze innovatie betekenis te geven aan het begrip terroir en te laten zien dat vodka meer kan zijn dan een neutrale sterke drank.’ 

Rodney Williams, President van Belvedere Vodka: ‘Onze nieuwe ‘single estate’ vodka’s staan voor innovatie. Het is de volgende fase in ons streven om te laten zien dat vodka verfijnd, intelligent en buitengewoon kan zijn. Het toont ons vermogen om genuanceerde smaken te creëren.’

Smogóry Forest belvedere

De smaak van herkomst

Belvedere Single Estate Rye Series vodkaSmogóry Forest is geproduceerd met Dankowskie Diamond rogge van een klein landgoed diep in West-Polen. De landelijke regio staat bekend om zijn dichte bossen, onstuimige weer, milde winters en vruchtbare grond. De bosrijke omgeving vertaalt zich in een zoet-zoute finish van gezouten karamel, honing en witte peper.

Lake Bartężek dankt zijn naam aan het meer dat langs de Oostelijke grens van de roggeboerderij loopt. De vodka is gedistilleerd in het Noord-Poolse Mazury-gebied, met zijn glasheldere gletsjermeren. Baltische winden en lange, sneeuwrijke winters begraven de rogge meer dan 80 dagen onder de sneeuw. Dit ijzige klimaat keert terug in tonen van zwarte peper, geroosterde noten en room. Het resultaat is een volle, ronde en milde smaak. De unieke smaakprofielen die de vodkas kenmerken, illustreren de verschillen in terroir van de Dankowskie Diamond rogge.

De oorsprong van de fles

Belvedere Single Estate Rye Series vodkaDe bijzondere vodkas uit de Single Estate Rye Series worden uiteraard gesierd door een bijzondere fles die passend de unieke smaak weerspiegeld. De vierkante basis van de fles loopt langzaam over in een ronde bovenkant en chique korte nek. Smogóry Forest heeft een rokerige, grijze kleur, vergelijkbaar met de mist in dichte wouden. Lake Bartężek’s verloopt van diepblauw naar bijna doorzichtig als helder ijswater.

Serves
De smaak van Smogóry Forest en Lake Bartężek komt puur of met ijs het best tot zijn recht. In cocktails kunnen de vodkas dienen als een karaktervol alternatief voor rye whisky.

Zowel de Smogóry Forest als de Lake Bartężek uit de Belvedere Single Estate Rye Series zijn verkrijgbaar bij geselecteerde restaurants en bars.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram