Restaurant Libertine Comptoir de Cuisine opende onlangs in de 9 Straatjes te Amsterdam

Libertine Comptoir de Cuisine Amsterdam

Restaurant Libertine Comptoir de Cuisine opende onlangs in de 9 Straatjes te Amsterdam

Restaurant Libertine Comptoir de Cuisine opende onlangs zijn deuren in de 9 Straatjes te Amsterdam.

Libertine Comptoir de Cuisine Amsterdam

Exact een jaar na de opening van Libertine café café in de Wolvenstraat, hebben de Amsterdamse horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters een tweede vestiging geopend in de 9 Straatjes: Libertine Comptoir de Cuisine.

Libertine Comptoir de Cuisine is een plek waar we de hele dag terecht kunnen voor ontbijt, lunch, brunch, diner en borrel. In tegenstelling tot Libertine café café – waar de kaart vooral bestaat uit eenvoudige Italiaanse gerechten – is Libertine Comptoir de Cuisine Frans georiënteerd. Het grootste gedeelte van de kaart bestaat uit Toast en French Toast: zoet en hartig, met of zonder gluten, gemaakt van vers briochebrood. Voor elk moment van de dag.

’s Ochtends eet je onder andere je French Toast met vers fruit & cream of kies je voor Toast met een gepocheerd eitjes (in varianten Benedict , Florentine of Norwegian). Met de lunch zijn er hartige varianten, zoals Steak Tartare, Lobster New Engeland Style, Phily Cheese Steak en Spinache Goat Cheese & Caramelised Onion.

Naast de gerechten op Toast zijn er ook heerlijke salades, oesters en diverse bijgerechten. Eet je toast trouwens liever als ontbijt op bed? Dat kan binnenkort, want dan wordt er gestart met een bezorgservice die al deze heerlijkheden bij je thuis brengt. Moet je wel in Amsterdam wonen trouwens.

Libertine Comptoir de Cuisine Amsterdam

Kenmerkend voor Libertine: er zijn geen gedekte tafels, wel donkere muren, veel marmer en geen mogelijkheid om te reserveren. De inspiratie voor deze nieuwe locatie is ditmaal gevonden bij de ‘vintage surf collectibles’ van Surfing Cowboys aan de Amerikaanse East Coast.

Naast Casper Reinders en Steven Pooters is oud-profvoetballer Angelos Charisteas trouwens als derde partner aangetrokken, om zo eventuele groei en het uitrollen van het concept gemakkelijker te maken. De keukenbrigade staat net als bij Libertine café café onder leiding van Fransman Stephan Robert.

Libertine Comptoir de Cuisine
Berenstraat 20
1016 GH Amsterdam

Post a Comment

#Volg ons op Instagram