FIT: Nieuwe balance boards voor thuis combineren fitness met interactieve fun

Nautilus M-Pad review thuis fitness

FIT: Nieuwe balance boards voor thuis combineren fitness met interactieve fun

Met de nieuwe balance boards voor thuis kun je thuis fitness combineren interactieve fun. Ontdek de Nautilus M-Pad en Edge Board!

Nautilus M-Pad review thuis fitness

In navolging van de Bowflex Max Trainer M7, presenteert Nautilus met zijn nieuwe Modern Movement lijn een reeks innovatieve fitnessproducten. Met deze nieuwe generatie van fitness work-outs combineer je thuis training op maat mét interactieve fun. Met bijbehorende app lijkt het meer op extreme gamen dan op fitness!

De M-Pad enerzijds, draait om interactieve balans- en krachttraining. Anderzijds is er de Edge-Board, die core training biedt door middel van een rollende beweging. Met behulp van de bijbehorende M-Trac app kunnen we in de praktijk simpel en doeltreffend onze eigen training samenstellen op basis van zelf door ons zelf bepaalde doelen.

De combinatie van balanstrainer en app zorgt ervoor dat we een interactieve training kunnen samenstellen met een hoog fun-gehalte. Dankzij mini-games ben je lekker ontspannend bezig, terwijl je achteraf eigenlijk pas bemerkt dat je flink hebt gesport. De trainingsapparatuur voor thuis is dankzij zijn robuuste ontwerp geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, en dankzij de compacte afmeting kun je de fitnessboards makkelijk opbergen en meenemen.

Interactief trainen

De standaard balansoefeningen doen is natuurlijk effectief, maar kan eerlijk gezegd wat saai zijn. De M-Pad en het Edge-Board hebben beide een uitsparing voor smartphones, zodat de sensoren van de smartphone onze bewegingen kunnen volgen en bewaren. Op die manier meten we gemakkelijk de voortgang over tijd. De M-Trac app maakt de work-out bovendien effectief en fun, door oefeningen te koppelen aan specifieke goals.

Nautilus M-Pad review thuis fitness

Je kunt daarbij voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s volgen of een eigen custom programma samenstellen. In de app bewaar je vervolgens alle ontwikkelingen, zodat je ziet in een oogopslag kunt zien hoe de progressie richting de doelen verloopt.

Overigens zien we naast de trainingsprogramma’s van de M-Trac app ook een aantal mini-games. Daag jezelf of vrienden en familie uit en werk samen aan jullie fitheid. Zie het als een soort extreme Nintendo gaming. In Bulls-eye moet je bijvoorbeeld proberen zo snel mogelijk het balletje in de roos te krijgen en daar te houden. Of speel een variant van de aloude space invaders. Om het extra comfortabel te maken, kun je de app ook makkelijk op een smart-tv weergegeven, of op een tablet als second screen.

Core strength training met de Nautilus M-Pad & Edge Board

Nautilus M-Pad review thuis fitnessDe Balance boards van Nautilus zijn ideaal voor core strength en stabiliteitstraining. We versterken onze rompspieren, die natuurlijk cruciaal zijn voor algehele kracht en balans en aan de basis liggen van vrijwel elke work-out.

De compacte M-Pad is in alles perfect voor thuisgebruik. Daarnaast kunnen fysiotherapeuten en personal trainers de apparaten makkelijk meenemen naar cliënten. De M-Pad heeft drie losse pads om de hoogte en daarmee de moeilijkheidsgraad aan te passen. Hierdoor is hij voor iedereen geschikt en groeit hij bovendien met het niveau van de gebruiker mee.

Het Edge-Board biedt op zijn beurt een volledige lichaamstraining gebaseerd op de traditionele ab-extension rollers. Hij voorziet in diverse oefeningen, zoals push-ups, lunges, hamstring curls en vele andere. Dankzij de gebogen wielen zijn ook schuine bewegingen te maken voor een veelzijdige training.

De Nautilus M-Pad heeft een adviesprijs van 149 euro. Het Edge-Board is beschikbaar vanaf 99 euro. Meer info vind je via nautilusfitness.nl/modern-movement.

Nautilus Edge Board review thuis fitness

Nautilus M-Pad review thuis fitness

Post a Comment

#Volg ons op Instagram