Bar en restaurant ‘The Commons’ opende afgelopen week zijn deuren in Amsterdam

The Commons Amsterdam Bar restaurant

Bar en restaurant ‘The Commons’ opende afgelopen week zijn deuren in Amsterdam

Bar en restaurant The Commons opende afgelopen week zijn deuren in Amsterdam. ‘Sharing food and stories’ bij deze nieuwe hotspot aan de Wibautstraat!

The Commons Amsterdam Bar restaurant

Amsterdam is met bar en restaurant The Commons absoluut een nieuwe hotspot rijker: Gelegen aan de Wibautstraat, naast The Student Hotel Amsterdam City, co-working locatie TSH Collab en de VondelGym, is het dé plek waar je tijdens een diner of lunch je avonturen, ideeën en passies kan delen te midden van een interessante mix van ondernemers, buurtbewoners, en reizigers.

De sfeervolle inrichting en de op shared dining geïnspireerde menukaart met wereldwijde invloeden geven het restaurant een bruisende internationale vibe. Op de menukaart vinden we ‘commonly-loved small plates and drinks from our global travels’. Hierbij kun je denken aan een Scandinavisch vispotje, geroosterde bloemkool van de Balkan, Indiase jalfrezi en ook de all-American cheeseburger.

Ook in de cocktailkaart zijn de invloeden van de reizen van het The Commons team veelvuldig present, zoals een Italiaanse Negroni, een Japanese-inspired Perfect Matcha en een Polynesische Tiki Naughty.

The Commons Amsterdam Bar restaurant

Jamie Oliver

Craig Cunningham, F&B director en brein achter het concept werkte jarenlang nauw samen met Jamie Oliver voor diens internationale restaurants: ‘’Met The Commons willen wij een diverse mix van mensen bij elkaar brengen. Over de hele wereld is samen eten bij uitstek het moment om in gesprek te gaan over de dingen die je bezighouden. Eten brengt mensen bij elkaar en dus kun je eten aan de bar, aan ronde tafels, in uitnodigende diner booths of aan de pizza-bar; ze staan zo opgesteld dat je makkelijk met je buren in gesprek komt. Het internationale karakter van Amsterdam en onze gasten sluit perfect bij ons concept aan. We hopen dat onze gerechten en het cinema- inspired design als ‘conversation starter’ dienen voor mensen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel ontmoeten.

The Commons verandert de hele dag door van van sfeer en menu. Zo is het een ontbijt- en koffiewerkplek voor buren en freelancers, lunchplek voor startups en meetings, cocktailbar voor vrienden, het ideale decor voor lovers en een gezellige plek voor families.

The Commons Amsterdam Bar restaurant

 

Benieuwd naar The Commons? Elke dag is er een 5@5 cocktail hour van 17.00 uur tot 19.00 uur, waar liefhebbers voor slechts 5 euro een French Martini of Whiskey Sour kunnen bestellen.

Let’s celebrate the things we have in common!

The Commons

The Commons is te vinden op de Wibautstraat 131 te Amsterdam. Ook bij The Student Hotel West, aan de Jan van Galenstraat 335, is deze maand een The Commons restaurant geopend.

The Commons Amsterdam Bar restaurant

The Commons Amsterdam Bar restaurant

Post a Comment

#Volg ons op Instagram