Audemars Piguet gaat eigenhandig tweedehands horlogemarkt betreden

Audemars Piguet tweedehands horloges

Audemars Piguet gaat eigenhandig tweedehands horlogemarkt betreden

AP gaat als eerste grote luxe horlogemerk de tweedehands horlogemarkt betreden. Het merk wil zelf aanbieder worden van Audemars Piguet tweedehands horloges in de groeiende markt.

Audemars Piguet tweedehands horloges lanceren

Het gerenommeerde horlogemerk Audemars Piguet is van plan om zijn eigen tweedehandse operatie te lanceren. Deze zakelijke keuze maakt van het bedrijf het eerste grote horlogemerk dat officieel deelneemt aan van de groeiende markt voor secundaire luxe uurwerken.

AP legde aan Reuters uit dat zijn nieuwste onderneming al een ’testrun’ heeft meegemaakt in een winkel in Genève en het van plan is zijn tweedehandsbedrijf uit te breiden naar andere locaties in Zwitserland.

De werkwijze van Piguet beslaat in eerste instantie de inruilhorloges van klanten als onderdeel van gedeeltelijke ruil, met later het doel om de items te verkopen. “Tweedehands is het volgende grote ding in de horloge-industrie”, zegt chief executive van AP, Francois-Henry Bennahmias, aan Reuters. “Op dit moment laten we, bij horloges, wat ik noem de ‘donkere kant’ omgaan met de vraag naar gebruikte items.”

Andere, kleinschalige horlogemerken, zoals MB&F en H.Moser & Cie, zullen zich later ook bij AP aansluiten om uit te breiden naar de secundaire high-end goederenmarkt. “Het is belangrijk om de verkoop van tweedehands horloges onder controle te houden, om de kopers en de waarde van horloges die al op de markt zijn te beschermen door de grijze markt onder controle te houden,” leest een citaat van H.Moser & Cie’s Edouard Meylan. De tijd zal uitwijzen of de directe concurrenten van AP het bedrijf zullen volgen.

Dat Audemars tweedehands horloges zal gaan verkopen betekent overigens niet dat we hoeven te rekenen op een overvloed aan goedkopere horloges. Zoals bekend, stijgen veel luxe en unieke horloges juist in prijs wanneer de tijd verstrijkt.

We zijn in ieder geval benieuwd of AP ook winkels buiten Zwitserland zal gaan openen. Stay tuned voor meer nieuws!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram