Tv-pakketten bieden genoeg keus voor mannen

tv-pakketten internet & tv

Tv-pakketten bieden genoeg keus voor mannen

Tv-pakketten bieden genoeg keus voor mannen, toch? Lees maar mee.

tv-pakketten internet & tv

Dankzij digitale televisie is er steeds meer keus als het gaat om het zenderaanbod en de programma’s die je kijkt. Om zich te onderscheiden proberen televisiezenders de programmering steeds meer aan te passen naar de wensen van een bepaalde doelgroep. Zo zijn er tegenwoordig diverse zenders in de standaard TV-pakketten die zich met hun programma’s specifiek richten op mannen.

Tegelijkertijd krijgt de gewone televisie steeds meer concurrentie van streamingdiensten als Netflix. Die combinatie, van specifieke televisiezenders voor mannen en Netflix, vraagt om een goed abonnement voor internet en tv. Je wilt immers wel Netflix kunnen kijken met een goede beeldkwaliteit.

Enkele televisiezenders voor mannen op een rij

RTL 7

RTL 7 profileert zich duidelijk als mannenzender en heeft dan ook veel sport gerelateerde programma’s, zoals de wedstrijden van de UEFA Europa League, alle (grote) dartstoernooien en populaire programma’s als Voetbal Inside.

Spike TV

Deze van oorsprong Amerikaanse zender zit sinds 2015 in het zenderpakket en zendt sinds dit jaar bij de grote providers ook 24 uur per dag uit. Programma’s als Bellator MMA, Glory, Gamekings, Inkmaster en Bar Rescue zijn vooral op mannen gericht.

Discovery Channel

De van origine Amerikaanse zender Discovery Chanel heeft een breed scala aan programma’s over onder meer auto’s, natuur, geschiedenis, techniek en wetenschap. Populaire mannenprogramma’s zijn Fast ‘n Loud, Deadliest Catch en Mythbusters.

National Geographic Channel

Dit Amerikaanse televisienetwerk richt zich vooral op natuur en wetenschap. Bekende programma’s zijn Air Crash Investigation, The Dog Whisperer, Seconds From Disaster, Nazi Hunters en The Incredible Dr. Pol.

Veronica

Deze zender kende in de loop der jaren diverse metamorfoses en zendt tegenwoordig alleen nog ‘s avonds uit. De programmering richt zich op mannen met comedyseries als Anger Management en Big Bang Theory. Verder heeft Veronica momenteel de rechten op de wedstrijden van de UEFA Champions League.

NPO 1, 2 en 3

Hoewel de publieke omroepzenders NPO 1, 2 en 3 niet specifiek mannenzenders zijn, is de programmering wel divers en deels gericht op mannen. Denk aan uitzendingen van Studio Sport. Verder heeft NPO de uitzendrechten op EK en WK voetbaltoernooien.

Netflix kijken

Netflix heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Met een breed scala aan bestaande televisieseries en films en nieuwe content wint de Amerikaanse online streamingdienst het steeds meer van de traditionele televisie. Veel bekeken Netflix series voor mannen zijn Narcos, House of Cards en Better Call Saul, de spinoff van het eerder zo populaire Breaking Bad.

Welk internet- en tv-pakket

Wil je als man kunnen kijken naar bovengenoemde ‘mannenzenders’, dan kun je bij de meeste kabelaanbieders in Nederland terecht. KPN en Ziggo bieden deze zenders aan in hun standaard TV-pakketten. Kies je voor Ziggo, dan heb je automatisch ook toegang tot Ziggo Sport, waar alle Formule 1 races worden uitgezonden. Verder heeft Ziggo de aparte betaalzender Sport Totaal. Zowel KPN als Ziggo bieden ook de wedstrijden van de Eredivisie aan.

Wil je naast televisie kijken ook toegang tot Netflix, dan sluit je natuurlijk een abonnement af bij de streamingdienst. Belangrijk is wel dat je een redelijke internetverbinding hebt om prettig Netflix te kunnen kijken op je televisie, computer of mobiele apparaat. Houd er bij het selecteren van een internetabonnement rekening mee dat je een minimale snelheid van zo’n 5Mb per seconde moet hebben wanneer je HD kwaliteit wil streamen. Dit is wat Netflix zelf aanbeveelt. Meestal is een basisabonnement voor internet en tv dan niet voldoende en kom je uit bij een wat uitgebreider (en duurder) abonnement met een snellere internetverbinding.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.