WONEN: Het indrukwekkend interieur & design van ‘The Two Rock House’

WONEN: Het indrukwekkend interieur & design van ‘The Two Rock House’

Het indrukwekkend interieur & design van ‘The Two Rock House’. Wooninspiratie op zijn best..

 

Het in Melbourne gevestigde architectenbureau WOLF Architects ontwierp een modern huis in Australië met de bijnaam “The Two Rock House“. Wij werpen een blik op de fraaie architectuur en in het strakke interieur.

Het is niet het ontwerp dat deze villa zijn naam bezorgt. Het huis bevindt zich in wezen namelijk tussen twee rotsachtige formaties op een heuveltop. Dankzij een zorgvuldige studie van de topografie van de locatie, biedt de rechthoekige lay-out van de residentie in verschillende volumes meerdere gebruiksmogelijkheden. Wonen op zijn fraaist.

De gehele begane grond fungeert in feite als een grote entertainmentruimte met slechts één slaapkamer, die voor de gasten. Ondertussen bevinden de slaapkamers en privéruimtes van de bewoners zich op de verdieping erboven.

 

De bovenverdieping wordt gedomineerd door sculpturale open haard – deze is opgebouwd uit gesmolten Zildjian-cimbalen – terwijl drie ronde ramen aan de voor- en achtergevel symbolisch staan voor de drie belangrijkste cimbalen op een drumstel. Dankzij zijn platte, horizontale dak heeft het huis in principe geen dakraam nodig. Dit betekent echter niet dat er onvoldoende licht in de woning valt.

De bovenste verdieping is naast de kunstige haard volledig geluiddicht gemaakt middels de implementatie van geïsoleerde betonnen platen en een reeks interne geluidsisolatie schermen. De bewoners kunnen dus naar hartenlust tekeer gaan op de drums.

In navolging hiervan vinden we aan de achterzijde van het pand een complete muziekstudio met een dubbele verdieping en een prachtig uitzicht. De andere voorzieningen bestaan uit onder meer een garage geschikt voor zes auto’s in de kelder, een thuisbioscoop en natuurlijk voldoende opslagruimte.

Het fraaie zwembad in de tuin heeft een lengte van 25 meter en strekt zich uit tot aan een infinity rand, welke uitkijkt op de horizon. Dit bad aan de rand van het huis is een van de andere opmerkelijke hoogtepunten van The Two Rock House.

Het moderne huis is trouwens volledig geautomatiseerd, wat betekent dat eigenaren het huis vanaf elke locatie en op afstand kunnen bedienen en inspecteren. Op die manier kan bijvoorbeeld met de smartphone worden gecheckt of alles in orde is, om het zo veilig en gecontroleerd mogelijk te houden.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram