Highland Park distilleert Vikinglegendes tot twee nieuwe single malt Scotch whisky’s

Highland Park The Dark

Highland Park distilleert Vikinglegendes tot twee nieuwe single malt Scotch whisky’s

Highland Park, the Orkney single malt with Viking soul, heeft twee nieuwe single malt Scotch whisky’s: ‘The Dark’ en ‘Dragon Legend’.

Highland Park The Dark

De nieuwe whisky’s zijn een vertaling van Highland Park’s onstuimige erfgoed. De exclusieve limited edition The Dark (€214,99) vangt allereerst het stormachtige najaar op de Orkney-eilanden in een 17 jaar oude single malt Scotch, gerijpt in sherryvaten van Europees eikenhout. Daarnaast krijgt de Dragon Legend (€44,99) een vaste plek in het assortiment.

De rokerige whisky is geïnspireerd op het Vikingverleden van Highland Park en beide whisky’s zijn vanaf deze maand verkrijgbaar bij de betere slijterijen.

Highland Park The Dark

Highland Park The Dark

Mannen, opgelet. Een mysterieuze, duistere en wereldwijde lancering van Highland Park The Dark vond deze laatste maand van het jaar plaats. Deze zeer exclusieve limited edition single malt Scotch whisky brengt een ode aan de donkere herfst en winter op Orkney. Het is een tijd om aan het onstuimige weer te ontsnappen en avonden door te brengen met vrienden en familie voor lange gesprekken en een dram of twee.

The Dark is 17 jaar gerijpt in de beste Europese, eikenhouten sherryvaten, wat resulteert in een uitgesproken en vol palet met intense tonen van gedroogd fruit, noten en kruiden, en een hint van rokerige turf.

‘The Dark is de eerste van twee limited editions – ‘The Light’ wordt in de lente van 2018 gelanceerd. Er zijn wereldwijd slechts 28.000 flessen beschikbaar, waarvan 20.000 in markten buiten de VS. Deze gelimiteerde oplages delen het verhaal van de tegenstrijdige seizoenen op onze Orkney-eilanden, waar Highland Park zijn intense en balanceerde smaak aan te danken heeft’, aldus Jason R. Craig, Highland Park Brand Director.

Highland Park Dragon Legend

Highland Park Dragon Legend

Licht in het duister komt deze winter van Highland Park’s Dragon Legend. De rokerige whisky vertelt de legende van Vikingkrijger Sigurd die de kwaadaardige slangendraak Fafnir in een heldhaftig gevecht trotseerde. Dragon Legend is een eerbetoon aan Sigurds moed en vastberadenheid. Deugden die centraal staan in de Viking-erecode en de distilleerderij van Highland Park. Dragon Legend vangt het drakenvuur in een whisky met een vollere, rokerige smaak. Vanaf begin december is de single malt vast verkrijgbaar.

Highland Park Dragon Legend‘Door een hoger percentage malt, die gedroogd is op de houtloze turf van Orkney, zit Dragon Legend hoger in het rookprofiel dan bijvoorbeeld onze 12 Year Old. Deze nieuwe whisky is duidelijk herkenbaar als lid van de ‘Highland Park’-familie door zijn karakteristieke smaak. Het gebruik van Europese en Amerikaanse sherryvaten zorgt voor een vleugje vanille en warme kruiden die de aromatische turf-rook complimenteren’, aldus Jason R. Craig, Highland Park Brand Director.

Over Highland Park


De prijswinnende whisky’s van Highland Park staan bekend om hun intense balans van rokerig en zoet; een resultaat van Orkney’s weersomstandigheden en vakmanschap.

Het klimaat op Highland Park’s thuiseiland is mild – een maximumtemperatuur van gemiddeld 16 graden in de zomer en 2 graden in de winter. Dit samen met de stormachtige wind die het eiland teistert, zorgt het voor een landschap waar weinig bomen overleven. En een turf met veel heide en geen hout. Het is het belangrijkste ingrediënt van Highland Park’s bijzondere smaak.

Highland Park scotch whisky

Highland Park scotch whisky

Post a Comment

#Volg ons op Instagram