Klaar voor de winter met de VANS Sk8-Hi

Vans sk8-Hi sneakers

Klaar voor de winter met de VANS Sk8-Hi

Met de hogere VANS Sk8-Hi sneakers zijn we klaar voor de winter. Liefhebbers van streetwear en skaters, bemachtig snel jouw paartje.

Vans sk8-Hi sneakers

Met de koude winter voor de deur, zijn de voeten toe aan dichte, hoge schoenen. Onze favoriete low-top Vans zijn helaas niet opgewassen tegen de koude, maar Vans staat voor ons klaar met de Sk8-Hi sneakers.

De iconische sneaker is sinds de eindjaren zeventig al een favoriet van vele mensen, evenals zijn low-top broertje. De nieuwe FW17 collectie Sk8-Hi’s is dan ook niet hit onder de skategemeenschap, maar is uitgegroeid tot een vaste favoriet onder sneakerliefhebbers, atleren, muzikanten en vele anderen.

Wist je dat verschillende merken, zoals Marc Jacobs, Opening Ceremony, Gosha Rubchinskiy, Supreme, WTAPs en Stussy, de Sk8-Hi gebruiken als basis in hun ontwerpen voor Vans?

Vans sk8-Hi

Vans Sk8-Hi

De Sk8-Hi, oorspronkelijk de Style #38 genoemd, werd geïntroduceerd in 1978 en was de eerste high-top sneaker van Vans. In deze periode groeide de populariteit van het skaten gestaag en werd de sneaker ontworpen voor deze doelgroep. De Sk8-Hi bood de demping, ondersteuning en bescherming die deze nieuwe generatie skaters nodig had.

Omdat de ollies en flips populairder werden, verbruikten de skaters hun schoenen sneller dan ooit tevoren. Om dit te voorkomen kreeg de Sk8-Hi een gewapende ‘olie patch’ mee. Dit verbeterde de duurzaamheid en zorgde voor een langer behoud van de favoriete sneaker. Sinds dat moment is het silhouet grotendeels onveranderd gebleven.

Vans sk8-Hi sneakers

Uiteraard zien we de bekende Vans Sidestripe terug bij de Sk8-Hi. De Sidestripe begon eigenlijk als een willekeurige krabbel van Paul Van Doren en werd oorspronkelijk de ‘jazzstreep’ genoemd. Hij is al meer dan 35 jaar kenmerkend voor het Vans-merk en een stijlfavoriet van atleten en muzikanten.

Ga snel naar de webshop om jouw favoriete Vans Sk8-Hi sneaker te checken!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram