Vandaag in Een Vork Prikken bij.. Kanarie Club Amsterdam

Kanarie Club recensie Amsterdam

Vandaag in Een Vork Prikken bij.. Kanarie Club Amsterdam

Vandaag in ‘Een Vork Prikken Bij..’ Kanarie Club! Wat kun je verwachten van deze levendige horecagelegenheid bij de Foodhallen in Amsterdam?

Kanarie Club recensie Amsterdam

In ‘Een Vork Prikken Bij’.. bezoeken wij ter review een in het oog springend restaurant. Ditmaal bezochten wij Kanarie Club, een restaurant slash bar slash pool, gelegen in de Foodhallen, aan het Bellamyplein te Amsterdam-West.

Ontbijten, werken, lunchen, dineren of een drankje doen aan de poolbar. Het kan allemaal bij Kanarie Club, gelegen in de Foodhallen. De hotspot in Amsterdam-West is inmiddels een jaar open en heeft zich met zijn veelzijdige karakter opgewerkt tot echte ‘next generation hospitality’ horecalocatie.

Een kopje koffie en ontbijt? Dat kan al vanaf 8:30 uur op een doordeweekse dag en in het weekend om 9:30 uur. De verschillende werkfaciliteiten in het 800m2 grote restaurant maken het daarnaast aantrekkelijk om er ’s middags te werken, uiteraard met de lunchkaart paraat.

Wil je ’s avonds dineren of alleen borrelen, dan is de Kanarie Club ook the place to be. Ontdek de cocktails en het speciaalbier aan de fraaie bar en drink ze op het bovendek bij de pool – zwembroek hoeft niet mee want het bad is leeg – of pak één van de knusse hoekjes en geniet van een 3- of 4-gangendiner van de inspirerende kaart.

Menukaart Kanarie Club Amsterdam

Kanarie Club Menukaart

Aangezien de Kanarie Club van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend is, zou je kunnen denken dat de avondkaart niet te ingewikkeld zal zijn. Maak je maar geen zorgen, voor fine dining ben je hier wel degelijk aan het juiste adres.

Kies voor een 3- of 4-gangenmenu chef’s selectie, met de keuze uit: voor, tussen, hoofd, zoet en kaas, en bestel hierbij los je side dishes. Elke gang kent een aantal keuzemogelijkheden, waarbij er rekening is gehouden met vegetariërs.

Drie gangen kosten 32 euro en 4 gangen 39 euro.

Kanarie Club Amsterdam

Kanarie Club ervaringen

Als je de diverse tentjes van de Foodhallen passeert richting de Kanarie Club, word je al snel begroet door knalgele letters en de actieve keuken van het fraaie etablissement.

Absolute eyecatchers zijn de centrale bar, met stalen boog-constructie die doet denken aan een tram, en de pool op het bovendek. De poolbar is in het weekend geopend voor cocktails, die je drinkt met uitzicht op de mensen beneden.

Het restaurant kent vele hoekjes om te zitten en weet de 800m2 toch behoorlijk knus en sfeervol te maken. Wij kiezen onze zitplek en gaan vanavond voor een 3-gangendiner en een fles witte huiswijn.

Kanarie Club recensie Amsterdam

Vooraf gaan we allereerst voor de burrata. Met vadouvan, bleekselderij, tomaat en geroosterd hennepzaad een kleurrijke en frisse binnenkomer. Daarnaast valt ons oog op de gerookte zalm met wasabi, nori, zeewier en komkommer. Erg lekker en wat ons betreft een absolute aanrader.

Kanarie Club recensie Amsterdam

Bij het hoofdgerecht aangekomen blijkt dat de menukaart van Kanarie Club een lastige is. Er staat veel lekkers op! De Ierse Angus Côte de Boeuf van 800 gram roept ons, maar we besluiten voor iets meer kleur en diversiteit te gaan. We zitten hier immers voor de recensie.

Hoofdgerecht nummer één wordt desondanks wel een stukje vlees. De kalfs rib-eye met tandoori, linzen, sugar snaps en akkerpaddestoel maakt het waar. Een mals en nog ietwat vet stuk rib-eye eet gemakkelijk weg gaat lekker samen met de knapperige groenten.

Kanarie Club recensie Amsterdam

Voor hen die vegetarisch zijn, rest assured, we hebben genoten. Het tweede gerecht is namelijk de polenta. Deze is smaakvol bereid met Parmezaanse kaas, meiknol, honingtomaat en cantharel. De krachtige smaak van de Italiaanse kaas brengt het gerecht tot prettige hoogte en is ook voor de karnivoor onder ons erg interessant.

Kanarie Club recensie Amsterdam

Na het wegspoelen van de eerste gangen met onze fijne huiswijn, resteert het nagerecht. Voor de liefhebber staat er een mooi kaasassortiment op het menu, maar laten wij daar zelf nu net iets moeite mee hebben. Pittige schimmelkazen niet aan ons besteed, al weten we niet zeker of deze daadwerkelijk tot het plankje bhoren. We slaan dit in ieder geval over en kiezen voor het zoete van de Japanse mochi en de crème van pandan.

Heb je nog nooit Japanse mochi gegeten, kies dan sowieso blind voor dit dessert. Dit Japanse rijstgerechtje is opgevuld met ijs, wat resulteert in drie verschillende mochi’s. De Dulche de Leche, Yuzu en Kokostnoot mochi. Verslavend lekker!

Kanarie Club recensie Amsterdam

De crème van pandan is een lust voor het oog en wordt afgerond met krokante mango, gepofte rijst en ijs van limoenblad. Houd je van een frisse toegift, dan is dit nagerecht ook een no brainer.

Kanarie Club recensie Amsterdam

De Kanarie Club is een spot waar we absoluut zullen terugkeren. Het is een relaxte locatie voor ontbijt, lunch, diner en borrel, maar zeker ook een plek waar je jouw zakelijke lunchafspraak kunt verwelkomen of flexwerken!

Reserveer via de website van Kanarie Club en laat ons jouw ervaring weten!

Kanarie Club recensie Amsterdam

Kanarie Club recensie Amsterdam

Kanarie Club recensie Amsterdam

Kanarie Club recensie Amsterdam

Kanarie Club recensie Amsterdam

Kanarie Club recensie Amsterdam

Post a Comment

#Volg ons op Instagram