Wat te doen met een WK zonder Nederland? Lees maar mee!

Wat te doen met een WK zonder Nederland? Lees maar mee!

Geen WK 2018 voor Oranje in Rusland. Blijft pijnlijk! Wat gaan we echter doen komende zomer? Wij weten het!

Veel Nederlanders hebben het er maar zwaar mee; het Nederlands elftal heeft het wereldkampioenschap voetbal niet gehaald en het ziet er naar uit dat de komende jaren voornamelijk in het teken staan van de wederopbouw van het Nederlandse voetbal. Wat nu?

De hoogtijdagen met spelers als Robben, Van Persie en Sneijder zijn geweest en het is tijd om door te selecteren. Echter gaat de sportwereld gewoon door en wacht over iets meer dan een half jaar het WK in Rusland. Maar hoe ga je daar als teleurgestelde Nederlander nou mee om? Een medewerker van WeddenWK.nl heeft een tweetal goede suggesties, zodat je niet alleen maar hoeft te treuren.

Alternatieve landen volgen

Een goede mogelijkheid om toch nog enigszins genieten van het wereldkampioenschap is door een alternatief team te gaan supporten. Klinkt misschien raar, maar er zijn een hele hoop die toch de stap maken om een team als België, Duitsland of Marokko te supporten. Je hebt toch altijd een voorkeur voor een bepaald land en het geeft toch een soort van voldaan gevoel wanneer zij positieve resultaten halen.

Wij gaan dit jaar zelf voor Marokko. Zij zijn natuurlijk een outsider in de groepsfase, maar daarom juist fantastisch wanneer er resultaten geboekt worden. Het kan gezellig zijn om samen met Marokkaanse vrienden de wedstrijden te bekijken en ook te genieten van het heerlijke fanatisme van Marokkaanse voetbalsupporters. Daarnaast is de binding met spelers als Ziyech, el Ahmadi en Amrabat natuurlijk hoog omdat zij in de Nederlandse competitie spelen.

Op vakantie gaan tijdens het WK 2018

Het land ontvluchten kan natuurlijk ook zorgen dat je niets van het WK hoeft te zien en dus ook nooit het leed voor ogen ziet. Wanneer je in de groepsfase steeds weer wordt geconfronteerd met het feit dat ons Oranje niet gekwalificeerd is kan dit toch pijnlijk zijn. Ga eens op een lange vakantie naar het zuiden van Frankrijk of een reis waar internet natuurlijk ver te zoeken is.

Het alternatieve WK 2018?

Misschien wel onze favoriet als Oranje-fan en voetballiefhebber.

Dee Amerikaanse voetbalbond wil een WK voor ‘losers’ organiseren in de zomer van 2018. Deelnemers zijn de grote ontbrekende landen, waaronder de VS zelf, Ghana, Chili, Italië, Ierland én Nederland. De voetbalbond onderzoekt momenteel of het haalbaar is om volgend jaar een minitoernooi te organiseren voor de grote landen die zich niet hebben gekwalificeerd voor het WK in Rusland.

Ondanks dat de Amerikanen ongetwijfeld het geld ruiken bij dit commercieel zeer aantrekkelijke plan, zijn er voor de supporter wel degelijk mooie affiches. Bovendien betekent het alsnog toernooi-ervaring voor de spelers en kan onze nog te benoemen bondscoach direct werken aan zijn nieuwe Oranje.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram