Tesla onthulde vorige week zijn nieuwe Roadster

Tesla Roadster

Tesla onthulde vorige week zijn nieuwe Roadster

Elon Musk heeft de gloednieuwe Tesla Roadster onthuld en we kunnen onder de indruk zijn. Het moet de snelste productieauto ooit worden, aldus de pionier.

Tesla Roadster

Bij de onthulling van Tesla’s Roadster – tijdens de Semi Truck-onthulling van het bedrijf – bestempelde Musk de auto als “een hardcore smackdown naar benzine-auto’s.” Gaat deze roadster inderdaad de strijd winnen?

Met onder meer een 200kWh-accu, kan de auto vanuit LA naar San Francisco rijden, zonder op te laden, aldus Musk. Dat is grofweg zo’n 615 kilometer. Verder heeft de auto een topsnelheid van meer dan 400 km/u en schiet hij van 0-100 km/u in minder dan twee seconden – 1,9 seconden om precies te zijn. In tegenstelling tot veel sportwagens – tweezitters – heeft Tesla’s Roadster er bovendien plaats voor vier.

De auto zal $ 200.000 kosten, nadat klanten eerst reserveringskosten van $ 50.000 hebben betaald om de auto te kopen. Voor de fanboys van Musk zijn er bovendien 1.000 “Founders Edition”-versies beschikbaar, speciaal voor hen die bereid zijn de volledige kosten van $ 250.000 in één keer te betalen.

Bekijk de teaser van de Roadster hierboven en markeer 2020 in de agenda, wanneer de nieuwe Tesla auto eindelijk wordt vrijgegeven.

Tesla Roadster

Tesla Roadster

Tesla Roadster

Tesla Roadster

Tesla Roadster

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram