Kijktip: Steengoede sci-fi dramaserie ‘The Handmaid’s Tale’ bekroond met 8 Emmy’s

The Handmaid’s Tale

Kijktip: Steengoede sci-fi dramaserie ‘The Handmaid’s Tale’ bekroond met 8 Emmy’s

De veelbesproken sci-fi dramaserie The Handmaid’s Tale is een absolute must-see. Vanaf vandaag exclusief te zien via streamingdienst Videoland!

The Handmaid’s Tale online kijken

Afgelopen zomer is de serie nog door de Amerikaanse Television Critics Association gekozen tot programma van het jaar. En vanaf vandaag kun je genieten van de indrukwekkende sci-fi dramaserie The Handmaid’s Tale bij streamingdienst Videoland.

Niet alleen werd de serie gekozen tot programma van het jaar, van zijn dertien (!) Emmy-nominaties werden maar liefst acht beeldjes in de wacht gesleept. Het is dus niet verwonderlijk dat wij enorm enthousiast zijn over de zeer spannende serie, die we nu eindelijk in Nederland kunnen bekijken.

De non-lineaire serie, met Elisabeth Moss in de hoofdrol, is volgens het doorgaans kritische The Guardian bovendien het beste dat we dit jaar zullen zien en wordt op IMDb beoordeeld met een indrukwekkende 8.7 als cijfer.

Een dystopische samenleving

The Handmaid’s Tale, vernoemd naar het gelijknamige boek van Margaret Atwood, is duister. Heel duister. We zien de dystopische toekomst van Gilead, waar sprake is van een totalitaire samenleving. Een zwaar religieuze elite is hier aan de macht, geleid door een machtshongerige dictator. Deze gestoorde fundamentalist wil met militair geweld terug naar ‘traditionele waarden’ om zo de wereld te repareren.

De geboortecijfers zijn echter mede door milieurampen, overdraagbare ziektes en vervuiling alarmerend laag. Daarom zijn alle vruchtbare vrouwen, de zogeheten ‘Handmaids’, in dienst gesteld van deze dubieuze overheid om kinderen voor hen te baren. Zij zijn toegewezen aan de heersende elite, waar zij middels rituele verkrachtingen zwanger moeten worden van hun mannelijke meesters.

Tijdens deze seksuele slavernij om de wereld opnieuw te bevolken, probeert één van deze vruchtbare vrouwen, June Osborne (Offred), te overleven en haar dochter terug te vinden die haar is afgenomen. Zij is uitgeleverd als dienstmaagd aan commandant Fred Waterford, nadat ze probeerde het land uit te vluchten met haar man Luke en dochter Hannah. Lukt het haar te ontsnappen en haar gezin te herenigen?

De serie maakt indruk met het hiërarchisch regime van fanatisme en nieuw gecreëerde sociale klassen waaraan vrouwen bruut onderworpen worden. Vrouwen mogen bij wet niet werken, geen eigen bezit hebben, niet lezen of over geld beschikken.

The Handmaid’s Tale nu online kijken

De hitserie is nog nooit op TV geweest, tot nu toe. Want vanaf vandaag is hij online te bekijken via de Nederlandse streamingdienst Videoland.

Begin net als wij vanavond nog aan de spannende en veelbekroonde serie via laptop, tablet, Smart TV of smartphone!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram