Deze opmerkelijke telefoons spannen de kroon

nanite - kleinste mobiele telefoon ter wereld smartphone

Deze opmerkelijke telefoons spannen de kroon

Door de jaren heen zijn er een heleboel verschillende smartphones op de markt gekomen. Deze mobiele telefoons zijn de opmerkelijkste!

dynatac eerste mobiele telefoon ter wereld

DynaTAC

Nadat je verschillende telefoons hebt versleten, ontdek je op een gegeven moment wat je prettig vindt en welk merk jouw favoriet is. Toch kan het ook geen kwaad om eens uit die comfortzone te stappen en eens voor iets heel anders te kiezen.

Smartphone designers komen met steeds weer ideeën en ze slaan wel eens door. Dit zorgt op zijn beurt voor allerlei smartphone records en wij hebben een rijtje gemaakt met diverse leuke records van vroeger en nu. En records zijn er natuurlijk om te breken, dus wie weet hoe dit rijtje er over een paar jaar uitziet…

De eerste mobiele telefoon…

Mobiele telefoons zijn eind jaren ’90 doorgebroken in Nederland, maar dateren al van véél eerder. Op 3 april 1973 werd voor het eerst een mobiel telefoontje met de DynaTAC gepleegd door de Amerikaan Martin Cooper. Wie hij belde? Zijn concurrent Joel S. Engel die ook bezig was met het ontwikkelen van een draadloze telefoon. Je kunt begrijpen dat hij niet erg blij was met dit telefoontje… Overigens leek de DynaTAC in de verste verte nog niet op de mobieltjes van nu: met een gewicht van bijna 1,1 kilogram was dit nu niet bepaald een handig mee te nemen “mobieltje”. Ook een autolader was hiervoor geen overbodige luxe geweest, want je kon er maximaal 30 minuten mee bellen, waarna je hem weer 10 uur moest opladen…

nanite - kleinste mobiele telefoon ter wereld smartphone

De allerkleinste mini-smartphone…

Zijn al die grote smartphones die amper in je broekzak passen niks voor jou? Dan is de Nanite misschien wel de juiste keuze! Met een mini-scherm van 1,5” en een gewicht van slechts 30 gram is dit met afstand de kleinste smartphone ter wereld.

De functies zijn echter beperkt, want meer dan bellen en informatie uitwisselen is niet mogelijk. Wanneer je de gadget echter koppelt aan een andere smartphone, krijg je er een hoop functionaliteiten bij door de mogelijkheden van vocale besturing. Helaas kunnen overige accessoires zoals een geheugenkaart door het kleine formaat niet worden geïmplementeerd.

Bij het toestelletje wordt een polsband bijgeleverd, waar je deze in kunt klikken Raak je ‘m niet kwijt! Door de ingebouwde hartslagmeter en grote batterij, lijkt de Nanite vervolgens nog het meest op een veredelde smartwatch.

Enthousiast geworden? Dat is wel een beetje balen, want het project ligt momenteel nog bij Kickstarter en het is nog wachten wanneer hij te koop zal zijn.

goldfish eclipse - duurste mobiele telefoon ter wereld smartphone

Geld over? Dit is de allerduurste smartphone…

Voor een gemiddelde smartphone moet je je spaarrekening al even lief aankijken, want smartphones zijn nou eenmaal een prijzige investering. Echter zijn er ook extreme versies hiervan. Qua specificaties zijn ze vergelijkbaar met andere high-range smartphones, maar het gebruikte materiaal haalt het prijskaartje aardig omhoog.

Wil jij binnenkort een nieuwe smartphone uitzoeken en heeft je baas jou onlangs een flinke bonus gegeven? Kijk dan eens naar de Goldvish Eclipse. Al vanaf €52.00 kan deze exclusieve smartphone van jou zijn…

Nog niet exclusief genoeg en verknocht aan het merk Apple? Wat dacht je van een echt gouden iPad of iPhone? Daarvoor moet je jouw baas nog eens lief aankijken voor een extra bonus, want deze gaan voor niet minder dan €30.000 over de toonbank. Schaf daarvoor dus maar een goed iPhone 7s Plus hoesje aan, want als je die laat vallen…

En wat is nu de grootste..?

Voor degenen wiens smartphone niet groot genoeg kan zijn, zijn er tegenwoordig de phablets die qua grootte (zoals de naam al doet vermoeden) tussen een smartphone en een tablet inzitten. Een voorbeeld van zo’n phablet is de nieuwe Samsung Galaxy S8 Plus. Met 6,2” is dit met recht een phablet. Voor zover bekend is dit dan ook de grootste smartphone van dit moment!

grootste mobiele telefoon ter wereld smartphone

De meest verkochte mobiele telefoon ooit…

Apple smartphones staan in veel rijtjes op nummer 1, maar op het gebied van verkoopcijfers lopen ze net iets achter in vergelijking met hun concurrenten. Apple ontwikkelt geen budget-smartphones, terwijl hier steeds meer vraag naar blijkt te zijn. De kwaliteit van budget-smartphones blijft toenemen en ze zijn in steeds meer vormen en maten te verkrijgen. Hier bewijzen oudere mobieltjes ook nog steeds records in leven te kunnen houden: de Nokia 1100 is met 250 miljoen verkopen wereldwijd namelijk de meest verkochte mobiele telefoon ooit.

Welke telefoon spant volgens jou de kroon?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram