In Nederland zwemmen met witte haaien? Het kan dankzij Vodafone!

vodafone VR

In Nederland zwemmen met witte haaien? Het kan dankzij Vodafone!

Dankzij de enige waterdichte virtual reality-bril in Europa en Vodafone’s 4G netwerk onder water, kan er met witte haaien worden gezwommen in Amsterdam. Een wereldprimeur!

witte haaien virtual reality

Als er iets wel heel mannelijk klinkt, dan is het zwemmen met witte haaien. Vodafone had afgelopen week een primeur voor zijn klanten. In hartje Amsterdam zwemmen met deze indrukwekkende menshaaien.

De witte haai – of mensenhaai (Carcharodon carcharias) – is de grootste roofvis ter wereld en de enige nog levende soort uit het geslacht Carcharodon. Het gebeurt niet elke dag dat je kunt zwemmen met deze roofdieren, maar dankzij Vodafone is dit avontuur toch te verwezenlijken.

Met de eerste waterdichte virtual reality-bril van Europa en beelden van witte haaien, gefilmd door onderzoeksorganisatie White Shark Projects in de Gansbaai, Zuid-Afrika, wordt een unieke duik werkelijkheid. Natuurlijk, de echte dreiging van een haai die kan aanvallen ontbreekt, maar alles verandert zodra je de zware zuurstoffles op je rug hebt, de VR-bril met 360 graden videostream opzet en kopje onder gaat. Een opwindende ervaring!

Melvin

De 37-jarige Melvin Smitter (Wormerveer) kan het weten, want hij mocht als één van de eersten onder water met de VR-bril, om vervolgens te zwemmen met de gevaarlijke witte haaien uit Zuid-Afrika. Ondanks dat hij al sinds zijn achtste een groot haaienfan is, heeft hij nog nooit oog in oog gestaan met misschien wel het gevaarlijkste dier ter wereld. Wij kijken mee met zijn eerste ontmoeting.

Melvin’s spectaculaire ervaring met de virtuele haaien zien we in de video hieronder.

4G onder water

Het Marnixbad in Amsterdam, decor van de spraakmakende happening, maakt als eerste kennis met de innovatieve manier waarop Vodafone volwaardig 4G onder water heeft gerealiseerd – belangrijk, want de indrukwekkende videostream met de haaien vereist immers een fatsoenlijke internetverbinding.

Wellicht weet je het uit eigen ervaring al, maar de bandbreedte die 3G en 4G gebruiken is onder water zeer beperkt. Vodafone heeft het echter voor elkaar gekregen dit op te lossen dankzij een unieke geleider. Deelnemers kunnen hierdoor gedurende de hele ‘onder water’ experience goed de stream bekijken.

Klaar voor de toekomst

Het zwemmen met de virtuele haaien maakt overigens onderdeel uit van Vodafone’s ‘The Future is Exciting. Ready?’ campagne. Natuurlijk verwacht het bedrijf niet dat we nu massaal met zijn allen het water induiken om virtuele uitstapjes te maken tussen de vissen. De duik is vooral bedoeld om klanten te inspireren en aan te tonen wat er in de toekomst allemaal mogelijk is rondom technologie.

Mocht je binnenkort trouwens van plan zijn om te gaan zwemmen met witte haaien, vergeet dan niet de volgende tips van haaienexpert Tom van White Shark Projects:

  1. Zorg ervoor dat je altijd oogcontact behoudt met de haai zodat deze weet dat jij ze ziet.
  1. Maak jezelf klein als de haai bij je komt, dan weet deze dat je geen gevaar vormt.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram