VIDEO: Deze Nissan GT-R bestuur je met een PS4 controller

Nissan GT-R PS4 Gran Turismo

VIDEO: Deze Nissan GT-R bestuur je met een PS4 controller

In de video zien we hoe een speciaal voor Gran Turismo 4 gemodificeerde Nissan GT-R/C bestuurbaar is met een Playstation 4 controller.

Nissan’s nieuw gemodificeerde GT-R/C is gemaakt in het teken van de nieuwe Gran Turismo Sport videogame release. Speciaal voor deze gelegenheid kan hij worden aangestuurd met een PlayStation 4 controller. Potje spelen?

De winnaar van de GT Academy van Nissan, professioneel autocoureur Jann Mardenborough, wilde wel een rondje rijden met de gemodificeerde auto. Dit deed hij op Silverstone’s National Circuit vanuit een helikopter. Jann werd gevraagd de eerste coureur van de GT-R/C te zijn vanwege zijn feilloze expertise in zowel gaming als real-life motorsport.

Vier robots bedienen het stuur, de transmissie, de remmen en de gashendel; terwijl zes computers aan de achterkant van de auto de controle bedienen. Op zijn snelste ronde van 1:17:47, de GT-R/C ging gemiddeld 122 km/u, werd een topsnelheid van211 km/u behaald.

Het voertuig beschikt ook over twee autonome beveiligingssystemen op afzonderlijke radiofrequenties, waardoor twee operatoren eventueel kunnen remmen of de motor uitzetten.

Bekijk de beelden bovenaan!

Nissan GT-R PS4 Gran Turismo

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram