FOOD: Meester Boulanger en Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven onthult Leffe Bierbrood

Leffe Bierbrood Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven

FOOD: Meester Boulanger en Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven onthult Leffe Bierbrood

Meester Boulanger en Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven heeft het nieuwste Leffe Bierbrood onthuld.

Leffe Bierbrood Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven

Ambachtelijk brood gemaakt met verschillende soorten abdijbier. Klinkt heerlijk, toch? Meester Boulanger en Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven heeft gisteren het nieuwste bierbrood geïntroduceerd en dat stemt blij.

De unieke smaak van bierbrood moet elke man eens in zijn leven proeven. Dat vindt Robèrt Van Beckhoven, je kent hem wellicht van zijn rol als jurylid in de populaire tv-serie Heel Holland Bakt, ongetwijfeld ook. Hij is de enige bakker in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt, en hij heeft gisteren zijn nieuwste creatie onthuld: het Leffe Bierbrood.

Van Beckhoven koos Leffe bier als basisingrediënt voor zijn bierbrood, waarbij hij in het bijzonder drie verschillende soorten Leffe abdijbier selecteerde: Blond, Bruin en Tripel. Het resultaat is een drietal varianten bierbrood waar wij heel enthousiast van worden. Wat dacht je van zacht en subtiel, kruidig en licht bitter, en bitter en zoet?

Leffe Bierbrood Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven

De combinatie bier en brood gaat overigens al eeuwen terug. Zo’n zevenduizend jaar geleden werden de eerste bieren gebrouwen, gemaakt van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect.

Leffe Bierbrood Meester Boulanger Robèrt van BeckhovenRobèrt ziet in het nieuwe bierbrood een gouden combinatie van zijn brooddeeg en de smaak van het abdijbier: “Leffe bier heeft de perfecte smaakcombinatie om brood mee te verrijken. Met een zachte, toch krachtige en complexe smaak, en een passende bitterheid is dit het juiste abdijbier voor mijn recept.

Zelf Leffe Bierbrood maken

Vanaf 1 november is het brood verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten (in de vorm van een bierbrood mix), diverse cafés, en in de bakkerij van Robèrt Van Beckhoven. Zo kunnen wij thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept van Robèrt van Beckhoven.

Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijg je bierbroodmix cadeau en speciaal voor de thuisbakkers onder ons heeft Robèrt onderstaande tutorial opgenomen, zodat we ons eigen verse bierbrood perfect kunnen bakken.

Naast de bierbroodmix krijg je trouwens een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier in verschillende horecazaken; en is het Leffe bierbrood te koop in Robèrts eigen bakkerij in Oisterwijk.

Proost en eet smakelijk, mannen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram