De smartphone een onverwacht broeinest van bacteriën? Jazeker!

Je smartphone bacteriën Global Handwashing Day

De smartphone een onverwacht broeinest van bacteriën? Jazeker!

De smartphone is een broeinest van bacteriën? Het is echt waar, heren! Vandaag is het Global Handwashing Day!

Het is vandaag Global Handwashing Day en dat betekent dat we stilstaan bij het belang van schone handen. We wassen onze handen allemaal netjes na het gebruik van het toilet, maar zijn we ons er allemaal wel van bewust dat onze smartphone ook een enorme bron van bacteriën is?

Het wassen van de handen is ons natuurlijk van jongs af aan bijgebracht. Naar het toilet geweest? Was je handen. Tijd voor het avondeten? Was je handen. Het belang van schone handen kun je eigenlijk bijna niet hebben gemist. Toch blijkt vandaag de dag dat we niet helemaal zo alert zijn als we denken wanneer het gaat om onze persoonlijke handhygiëne. Of beseffen we het simpelweg niet dat onze favoriete gadget vol met bacteriën komt te zitten na een dag gebruik?

Maar liefst één op de drie Nederlanders maakt bijna nooit zijn smartphone schoon, zo blijkt uit onderzoek van Essity. Het gezondheidsbedrijf onderzocht hand- en telefoonhygiëne van de Nederlander en ondervond dat wij nog wel iets bij kunnen leren op het gebied van onze handen schoon houden.

Uit Essity’s onderzoek blijkt dat 31 procent van de Nederlanders hun mobiele telefoon maar één keer per half jaar of minder schoonmaakt. Tel daarbij de 11 procent op die hun telefoon nog nooit heeft schoongemaakt en je hebt een bacterierijke en toch wel smerige bedoeling. Wie weet waar jouw buddy met zijn handen heeft gezeten, vlak voordat hij zijn telefoon aangeeft om de foto van die dame op Instagram te bekijken.

Je smartphone bacteriën Global Handwashing Day

De meeste Nederlanders vinden dat zij hun handen vaak genoeg wassen. Zo’n 87 procent zelfs, aldus het eerder uitgevoerde Hygiene Matters-onderzoek van Essity.

Als vervolgens blijkt dat een groot deel van de Nederlanders (67%) de telefoon alleen schoonmaakt als hij zichtbaar vies is en liefst 86,5 procent van de Nederlanders zijn of haar mobieltje meeneemt naar het toilet, dan kunnen we concluderen dat we minder hygiënisch zijn dan we zelf denken.

Tel hier bij op dat slechts ongeveer de helft van alle Nederlanders de tablet (52%), vaste telefoon (37%), het toetsenbord (54%) en de muis (44%) regelmatig schoonmaakt – eens per maand of vaker – en het besef dringt door hoe belangrijk Global Handwashing Day werkelijk is.

Blijf de handen wassen mannen en vergeet de smartphone niet!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram