Kijktip: Gloednieuwe en prestigieuze misdaadserie ‘Babylon Berlin’ vanaf vandaag te zien

Babylon Berlin online kijken

Kijktip: Gloednieuwe en prestigieuze misdaadserie ‘Babylon Berlin’ vanaf vandaag te zien

Liefhebbers van internationale misdaadseries en detectives kunnen hun hart ophalen bij deze gloednieuwe en nu al spraakmakende serie Babylon Berlin.

Babylon Berlin online kijken

Vanaf vandaag kunnen we de prestigieuze misdaadserie Babylon Berlin – de duurste niet-Engelstalige serie ooit wekelijks bekijken via streamingdienst Videoland. In de spannende serie, met een indrukwekkende IMDb score van 9, keren we terug naar de roaring 20’s in Duitsland.

De roerige jaren ’20 zijn voor de meesten onder ons niet meer dan een een leuke dresscode voor een feestje. Maar met de komst van deze allerduurste niet-Engelstalige serie ooit, komen de roaring 20’s ook voor ons tot leven en volgen we een Duitse detective tijdens zijn bloedstollende onderzoek.

In deze nieuwe misdaadserie staat de Duitse detective Gereon Rath centraal als hij naar Berlijn wordt gestuurd om onderzoek te doen naar een Duitse pornoclub. Deze gelegenheid is in handen van de Russische maffia, waardoor confrontaties en gevaar op de loer liggen. Dit alles vindt ook nog eens plaats gedurende een periode waarin de Duitse bevolking en de overheid hun handen vol hebben aan elkaar.

De in Europa geproduceerde serie is gebaseerd op de boeken van Volker Kutcher en speelt zich af tijdens een politieke en sociale omwenteling in het Duitsland van 1929. In deze jaren van de Weimar Republiek schreeuwt de bevolking om verandering. Dit zorgt daadwerkelijk voor revolutionaire veranderingen, maar tevens voor enorme spanningen, waarbij feminisme een grote rol speelt.

Met maar liefst veertig miljoen euro is Babylon Berlin de duurste Duitse én Europese productie ooit. Logisch dus dat de verwachtingen ontzettend hoog liggen. De trailer en bijbehorende eerste beelden beloven ons een artistieke serie, waarbij het plot en de geweldige decors een prominente rol spelen.

Dat het verwachtingspatroon hoog ligt blijkt trouwens wel uit het feit dat de serie al verkocht is aan diverse landen, ondanks dat hij nog niet is uitgezonden. Babylon Berlin zal niet alleen in Duitsland te zien zijn, maar ook in landen als Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, IJsland, Italië, Groot-Brittannië, Spanje, Nederland, België en Engeland. De Engelsen kijken de serie trouwens al vanaf 13 oktober als eerste land, waarna wij in Nederland vanaf 14 oktober de misdaadserie kunnen bekijken.

De gloednieuwe en nu al spraakmakende serie Babylon Berlin kijken we vanaf 14 oktober wekelijks via streamingdienst Videoland. Bekijk de spannende en roerige internationale serie vanavond nog op laptop, tablet, Smart TV of smartphone!

Kijk Babylon Berlin!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram