GIDS: Zo maak je indruk met een stropdas!

stropdassen trends 2018 stropdas gids

GIDS: Zo maak je indruk met een stropdas!

In deze stropdassengids hebben we een aantal relevante tips met betrekking tot de formele stropdas, informele stropdas en werkstropdas op een rij gezet!

stropdassen trends 2018 stropdas gids

Mannen opgelet, tips om indruk te maken zijn natuurlijk altijd welkom. Check daarom onze stropdastips en haal alles uit de (stropdassen)kast. Knoop een stropdas om je hals en imponeer collega’s, scoor punten bij je schoonmoeder en verschijn als een gentleman op je first date.

Informele gelegenheden

Een borrel met vrienden, een etentje met collega’s of de 70e verjaardag van je oma in het vooruitzicht? Upgrade je casual look in een handomdraai met een gebreide stropdas. Door zijn nonchalante, grove structuur en bot afgesneden onderkant geeft hij je outfit een hip accent op een elegante manier. Niet stijf, niet overdreven, maar juist ontspannen en stoer.

Ga voor fuchsia of opvallend rood als je graag in de schijnwerpers staat. Ben je wat meer introvert aangelegd, denk dan aan tinten als donkerblauw of chocoladebruin.

stropdassen trends 2018 gids stropdassen trends 2018 gids

Op koude winterse dagen is een wollen stropdas een perfect alternatief. Deze heeft een warme uitstraling, maar bezit wel die ontspannen look. Kies wel een exemplaar van maximaal 7,5 cm anders wordt je outfit weer stug en te chique.

stropdassen trends 2018 gids stropdassen trends 2018 gids

Op de werkvloer

De perfecte kantoorstropdas moet nog uitgevonden worden. Elke man heeft zijn eigen voorkeur en daarnaast hangt je keuze ook af van tal van andere factoren, zoals: heb je wel of geen belangrijke afspraak, wat is de kledingcultuur bij jou op kantoor en in welk seizoen bevind jij je?

stropdassen trends 2018 gids stropdassen trends 2018 gids

Wil je met je kantoordas een professionele uitstraling bereiken? Kies dan voor koningsblauw en donkerblauw. Blauw straalt betrouwbaarheid en wijsheid uit. Voor extravertes types is een rode das een goede keuze, niet alleen straal je daarmee kennis van zaken uit, maar ook passie en warmte. Werk je op een creatief kantoor? Dan kun je makkelijk out of the box gaan en kiezen voor opvallende prints, kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een camouflage print stropdas of een stropdas gemaakt van koeienhuid. Ook een smalle stropdas is goede keuze, hip en eigentijds maar wel verzorgd en professioneel.

Misschien heb je een beurs en draag je een bedrijfsstropdas. Stropdassen met logo stralen herkenbaarheid en vakkundigheid uit, maar geven je geen onderscheidende uitstraling. Wil je toch iets eigens aan je outfit mee geven, denk dan aan een subtiele revers pin of een mooi paar manchetknopen.

stropdassen trends 2018 gids stropdassen trends 2018 gids

Formele gelegenheden

Formele gelegenheden vragen om formele outfits. Geen hippe dassen met bloemenprints of heftige kleuren. Ga juist voor donkere tinten, effen of ton sur ton, een klassieke breedte van 7,8 tot 8,5 cm en een (satijn) zijden exemplaar.

stropdassen trends 2018 gids stropdas stropdassen trends 2018 gids

Een boutonnière in je revers of een pochet in je borstzak is een goede manier om je outfit op te laten vallen ten opzichte van de massa. Of onderstreep jouw persoonlijkheid met een paar classy manchetknopen en een feestelijke dasspeld.

stropdassen trends 2018 gids stropdassen trends 2018 gids

Succes!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram