De Farfetch Experience: Webshop review van A tot Z

farfetch webshop review

De Farfetch Experience: Webshop review van A tot Z

In onze Farfetch Webshop Review lees je over onze ervaring met de bestelling van een Dsquared2 jeans en Dsquared2 cap bij de populaire online winkel. Lees snel onze Farfetch recensie!

farfetch webshop review

Vandaag onze Farfetch experience. Hoe bevalt de bekende webstore met exclusieve kledingmerken en wat kun je verwachten qua service? Wij testten de online boetiek van A-Z, dus lees snel onze bevindingen in deze Farfetch Webshop Review!

Alhoewel het op zichzelf niets unieks is om online luxe merken te shoppen, zijn er wel degelijk webshops die zichzelf weten te onderscheiden van anderen. Misschien wel de meest opvallende is online boetiek Farfetch, welke in feite alle hogere segment merken in zijn online etalage aanbiedt, maar dan net iets anders.

Opgezet is 2008 door de Portugese entrepreneur José Neves, is Farfetch veel meer dan alleen een website met een collectie fashion en dure & luxe merken. De webstore is dan ook niet te vergelijken met grote websites als Net-A-Porter (Mr. Porter) en Luis Via Roma, die eveneens het neusje van de zalm qua merkennamen aanbieden.

Farfetch is uniek dankzij zijn aanbod. Dit zit ‘m niet zozeer in de namen die zij aanbiedt, maar vooral in hun collecties – de items – van deze labels. Bij het online warenhuis hebben zich inmiddels meer dan 400 luxe boetieks wereldwijd aangesloten. Deze vaak gewoon fysieke stores komen overal vandaan: van Milaan tot Miami en van Toronto tot Tokyo.

farfetch webshop review

Het mooie van deze wereldwijd verspreide boetieks, is dat zij allen hun eigen collecties inkopen bij de high-end en haute couture labels, waardoor zij elk een unieke selectie ontwikkelen. Vaak moeilijk vindbare items zijn via Farfetch wél te vinden, dankzij bijvoorbeeld een klein boetiekje dat gevestigd zit in een klein Italiaans voorstadje. De grote warenhuizen zoals Marcus Neimann, Bijenkorf of Hudson’s Bay kopen hun eigen collecties in en zodoende blijven een hoop mooie items uit nieuwe fashion collecties onvindbaar voor de consument.

Mr. Neves: “En die klanten die een keer iets anders zoeken, misschien willen ze wel de schoen die te zien was bij ‘Look No. 4’ tijdens de laatste Givenchy show. Bergdorf Goodman (luxe Amerikaans warenhuis, red.) heeft die misschien niet, maar er is een grote kan dat een boetiek die wel heeft.”

Farfetch biedt de lokale boetiekjes met hun eigen(zinnige) collectie een internationaal platform aan consumenten, wij dus. Dankzij dit samenbrengen van al die verschillende collecties, komen wij in de online boetiek onder meer sneakers, jeans en accessoires tegen die we online nergens anders kunnen vinden.

farfetch webshop review

Surfen op Farfetch

Als het aankomt op gebruik, dan is Farfetch overigens net als iedere andere uitstekende webstore. We klikken in de menubalk op ‘Men’ en belanden op een startpagina voor herenfashion.

Niet alleen kunnen we direct naar de nieuwste fashion van dit moment, ook zijn er inspirerende editorials, worden er nieuwe labels belicht en kunnen we qua stijl elke richting uit.

In de webstore vinden we klassieke en populaire high-end labels als Givenchy, Alexander McQueen, Gucci, Saint Laurent, Comme des Garçons en Valentino. Maar ook relatief nieuwe merken die snel naam hebben gemaakt zijn present. Wat dacht je van Off-White, Gosha Rubchinskiy en YEEZY?

Dezelfde menubalk kun je trouwens ook navigeren naar bijvoorbeeld de nieuw binnengekomen producten, alle designers, kleding, schoenen, tassen, accessoires en sieraden, maar ook naar vintage, editorial en sale. De website en zijn opties zijn simpel in gebruik en brengen je de allerlaatste fashion items met een aantal klikken met de muis.

farfetch webshop review

Kopen bij Farfetch

Om de service van Farfetch te ervaren en onze Farfetch Webshop Review volledig te maken, hebben wij een tweetal items besteld van het immer populaire label DSquared2. Wij bestelden een jeans in de sale en een cap uit de nieuwste collectie. Beide producten kwamen uit Italië, van twee afzonderlijke boetiekjes uit plaatsen waar wij nog nooit van hadden gehoord. Het voelt een beetje alsof je op vakantie opeens een kleine kledingwinkel ontdekt met een unieke collectie, die toevallig nog een geweldig kledingstuk heeft hangen in alleen jouw maat. Kopen!

Het bestelproces verloopt vervolgens zeer gemakkelijk, zoals bij iedere andere webshop. Toevallig zijn de verzendkosten ditmaal gratis – normaliter betaal je hier gemiddeld 10 tot 15 euro voor – en wordt ons medegedeeld dat de bestelling snel zal worden verwerkt. Twee dagen later krijgen we melding dat het pakket onze kant op is en binnen 5 werkdagen totaal is de kleding bij ons. Wij zijn erg tevreden!

farfetch webshop review

Retourneren bij Farfetch

Online shoppen heeft natuurlijk wel een valkuil. Het kan zijn dat de kleding niet voldoet. In ons geval is het jammer genoeg zo dat de jeans niet passen. Geen zorgen, bij Farfetch kun je kosteloos jouw bestelling retourneren. Zolang je het Farfetch label niet verwijderd, kun je de items terugplaatsen in de doos, waarna je kosteloos de bezorger aan je deur kunt laten komen om het geheel op te halen. Ideaal!

Farfetch Review – Conclusie

Farfetch doet wat het belooft, dat is zeker na onze Farfetch Webshop Review. De online boetiek heeft werkelijk alle merken die je maar kunt bedenken en dan nog meer. Van de bekende klassiekers tot de up & coming labels, alles is aanwezig in de webshop. Het feit dat het online warenhuis bovendien veel aandacht besteedt aan inspiratie en informatie rondom herenfashion, maakt het nog verleidelijker om uren op de site te surfen.

farfetch webshop review

Of je nu nieuwe sneakers, een kostuum of spijkerbroek zoekt, Farfetch heeft alles in zijn assortiment. Met meer dan 300 boetieks van over de hele wereld present met hun unieke collectie, is Farfetch de perfecte startpagina voor mannen met stijl. Natuurlijk ligt de gemiddelde prijs iets hoger dan bij main street fashion, maar het is het meer dan waard. Bovendien heeft Farfetch regelmatig een hele aantrekkelijke sale.

Qua service zitten we bij de wereldwijd erkende fashion store ook helemaal goed. Het grootste nadeel van online shoppen is het ontbreken van een pashokje. Met Farfetch is dit probleem opgelost, want je bestelling simpel en kosteloos retourneren is geen enkel probleem.

Check Farfetch vandaag nog, ontdek hun bizar brede selectie aan merken en fashion, en wijs je vrienden op onze Farfetch Webshop Review!

farfetch webshop review

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram