Overhemden Gids: Wat is de perfecte fit voor jou?

overhemden fit gids tips

Overhemden Gids: Wat is de perfecte fit voor jou?

Welk overhemd is het meest geschikt voor jou? Welke fit past het best bij je en zit het lekkerst? Dit zijn de belangrijke fits overhemden.

overhemden fit gids tips

Een overhemd is hét kledingstuk bij uitstek om je outfit wat stijlvoller te maken. Ideaal om te dragen tijdens een spannende date, onmisbaar voor op het werk en perfect om mee door te gaan naar die gezellige borrel.

Een dag vol zelfvertrouwen beginnen begint al voor de kledingkast. Kies voor een goed overhemd, dat zit allereerst comfortabel en prettig. Volgens de mode moet een overhemd slank vallen, maar dit mag nooit ten koste gaan van het draagcomfort.

Om te zorgen dat je niet verzuipt in te ruime overhemden of blauw aanloopt van het inhouden je buik, hebben we de verschillende modellen op een rij gezet. Even een klein steuntje in de rug, voor wie nodig!

Skinny Fit

Voor de zeer slanke heren is er tegenwoordig de skinny fit pasvorm. Dit overhemd zit strak om het lichaam en heeft veel stretch waardoor het netjes om de taille valt. Perfect voor heren die gaan voor de Italiaanse look.

Body Fit

Getailleerde overhemden met aansluitende pasvorm. Door de coupenaden vallen deze overhemden gegarandeerd goed met een mooie accentuerende pasvorm. Het ideale overhemd voor de slanke en modebuste man.

Slim Fit

Kenmerkend zijn de slanke mouwen, hoger opgesneden armsgaten en een extra slanke pasvorm door de coupenaden op de rug. Deze stijlvolle overhemden sluiten mooi op het lichaam aan en zijn erg gewild bij de man die met de mode meegaat.

overhemden fit gids tips

Tailor Fit

Net iets ruimer uitgevoerd, met een lichte getailleerde pasvorm is de tailor fit. Dankzij de perfecte pasvorm hebben deze overhemden een hoog draagcomfort en sluiten ze netjes op het lichaam aan zonder dat ze knellen daar waar je het zeker niet wil.

Modern Fit

Voor de man die houdt van overhemden met een smal silhouet, maar voorzien wil zijn van ruime bewegingsvrijheid. Het overhemd met de modern fit mag niet ontbreken in de kast van de gemiddelde Nederlandse man, omdat hij past in het modebeeld, maar niet beperkt in de bewegingsvrijheid.

Regular Fit

Voorzien van een super draagcomfort en voldoende bewegingsruimte. Dit toppertje, de regular fit heeft een normale pasvorm en is zeer geschikt voor de bourgondische man die graag een wat rechter model overhemd draagt.

Comfort Fit

Door twee plooien op de rug hebben de comfort fit hemden een zeer aangename snit wat zorgt voor ruim voldoende bewegingsvrijheid. Het bewijs dat mode en comfort wel samen kunnen. Zeer geschikt voor heren die graag stijlvol, klassiek en comfortabel door het leven gaan.

Zo zie je maar, dankzij de vele pasvormen is er voor iedereen het perfecte overhemd te vinden om stijlvol en vol zelfvertrouwen voor de dag te komen.

Wil jij een casual overhemd of wil je graag advies krijgen over de juiste overhemden voor jou? Bezoek dan bijvoorbeeld een Suitable store of check meer herenkleding online!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram