Release date en de belangrijkste iPhone X geruchten van deze zomer op een rij

Apple iPhone 8 release date kopen

Release date en de belangrijkste iPhone X geruchten van deze zomer op een rij

Een overzicht van de belangrijkste nieuwe features van de Apple iPhone X. Realistische geruchten volgens experts althans..

Apple iPhone 8 release date kopen

De iPhone bestaat dit jaar 10 jaar en dat betekent dat we uitkijken naar de naderende aankondiging van de nieuwste iPhone. Experts verwachten dat Apple gaat uitpakken met een hele hoop nieuwe features en innovaties voor zijn iPhone X. Dit zijn de belangrijkste.

Na maanden van teasers, video’s en geruchten, is het duidelijk dat Apple’s ambitieuze iPhone X enkele indrukwekkende nieuwe functies gaat krijgen. Naar verluidt heeft Apple al 10 prototype iPhone-modellen getest en zal het definitieve ontwerp een verticale camera krijgen, een edge-to-edge display en een langwerpige homeknop zonder Touch ID – deze laatste zou weleens op de achterzijde kunnen komen, al wordt dit door meerdere bronnen ontkracht.

De 10e verjaardag van de smartphone brengt ons volgens geruchten ook een 5,8 inch omvang met een bezelloos OLED-display, inclusief opgewaardeerde camera’s voor AR-functies, draadloos opladen en een speciale functie op de oorspronkelijke plek van de Home-knop. Men verwacht daarnaast dat de iPhone X sterk waterdicht zal zijn.

Apple iPhone 8 release date kopen

Bekijk de volledige lijst met verwachte functies hieronder:

Generatie /Naam

Gezien de grote veranderingen die Apple zal introduceren bij de nieuwe iPhone, lijkt het onwaarschijnlijk dat het toestel een “S” naam krijgt. Gelet op zijn 10-jarig bestaan, is men er vrij zeker van dat de telefoon de iPhone X wordt genoemd. De iPhone X wordt Apple’s meest high-end toestel, ruim voor de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. De iPhone 7’s en iPhone 7s Plus-modellen krijgen naar verwachting louter kleine upgrades.

Design / Display

Meerdere ‘leaks’ laten zien dat de Apple iPhone X een volledig, edge-to-edge scherm zal gebruiken – zo groot, dat de Home-knop verdwijnt. De iPhone X zal naar verwachting een nieuw OLED-scherm krijgen en Apple heeft al een overeenkomst getekend met Samsung om OLED-displays te produceren voor apparaten die in 2017 zullen debuteren. Het OLED-scherm elimineert de behoefte aan backlighting die in traditionele LCD’s wordt gebruikt, waardoor Apple op de levensduur van de batterij bespaart. OLED-displays bieden daarbij ook betere kleuren, verbeterde kijkhoeken en betere contrastverhouding.

Draadloos opladen

Apple werkt aan draadloze oplaad-technologie op afstand, aldus geruchten. Het zou haalbaar moeten zijn om dit onderdeel dit jaar nog geïmplementeerd te krijgen, waarmee het een ideale aanvulling op de iPhone X zou zijn. Door de koptelefoonaansluiting op de iPhone 7 te verwijderen, kan de Lightning-poort nu voor meerdere functies dienen en draadloos opladen is een logische volgende stap. Geruchten over een glazen body ondersteunen trouwens draadloos opladen, omdat de functionaliteit beter werkt zonder een aluminium behuizing.

Apple iPhone 8 release date kopen

Apple expert John Gruber meldt overigens dat de iPhone X inderdaad over een draadloze oplader zal beschikken, maar dat deze los wordt verkocht.

IOS 11

Apple zal de laatste versie van de iOS-versie in september vrijlaten. Meestal worden nieuwe telefoons tegelijkertijd gelanceerd, dus iOS 11 zal hoogstwaarschijnlijk een aantal nieuwe functies betekenen, waaronder ondersteuning voor apps die op ARKit draaien.

Releasedatum kan vertraagd worden

Rapporten hebben aangetoond dat Apple moeite heeft om zijn Touch ID-functie te doen functioneren met de iPhone X’s edgeless OLED display. Als Apple het probleem in augustus niet kan oplossen, dan bestaat de kans dat het bedrijf de functie geheel moet schrappen of de release datum zal terugzetten. Als Apple het probleem niet binnen een redelijk tijdsbestek kan oplossen, zal het bedrijf gedwongen worden om de Touch ID functie geheel te verlaten en alleen te vertrouwen op gezichtsherkenning voor login en authenticatie, aldus de analisten.

Apple iPhone 8 release date kopen

Releasedatum

Apple heeft in de afgelopen jaren haar iPhone-updates uitgebracht in september, dus we verwachten dat de iPhone 8 in september van dit jaar voor het eerst getoond zal worden – 12 september is genoemd, met 15 september als startdatum voor pre-order. Echter, door de bovengenoemde problemen (als ze echt bestaan), zou de iPhone X weleens pas ergens tussen oktober tot december kunnen opduiken.

Homeknop verdwijnt

Apple gaat de homeknop mogelijk inruilen voor een softwarebalk, aldus het doorgaans betrouwbare Bloomberg. Mede door het grote scherm, gaat Apple voor een dunne balk onderin. Deze lijkt op het dock van macOS of het aangekondigde dock van iOS 11 op de iPad. Gebruikers vegen de softwarebalk van onder naar het midden van de telefoon om de iPhone te ontgrendelen.

Apple iPhone 8 release date kopen

Andere functies

De iPhone X kan meer geavanceerde biometrische functies bevatten, zoals gezichtsherkenning met behulp van een nieuwe 3D-sensor en Retina Scanner. Hoewel dergelijke telefoons zoals de Galaxy S8 dit al kunnen, zal dit de eerste keer voor een iPhone markeren. De componenten die dit mogelijk maken, worden geacht te zijn afkomstig van Largan Precision, welke al een Apple-leverancier is.

Prijs

Aanvankelijke rapporten suggereerden dat de iPhone X waarschijnlijk meer dan $ 1.000 zou kosten, waardoor het de duurste iPhone ooit is die Apple heeft geproduceerd. Een bekende Apple-ontwikkelaar gaf zelfs aan dat de telefoon vanaf ongeveer $ 1.200 zou gaan verkopen. Dit kan consumenten toch richting de iPhone 7s en iPhone 7s Plus duwen, terwijl Apple een aantal van de bovengenoemde fabricageproblemen oplost. Het huidige topmodel van het bedrijf, een 256 gigabyte iPhone 7 Plus, verkoopt voor $ 969.

Stay tuned voor meer info en verwacht de iPhone X in Nederland bij de bekende providers, zoals KPN.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram