Volkswagen bevestigt dat de hipster elektrische microbus werkelijkheid wordt

Volkswagen Elektrische Bus - Volkswag I.D. Buzz

Volkswagen bevestigt dat de hipster elektrische microbus werkelijkheid wordt

VW heeft officieel bevestigd dat zijn Volkswagen Elektrische Bus a.k.a. Hipster Bus in 2022 op de markt komt. Groene roadtrip met de Volkswagen I.D. Buzz, guys?

Volkswagen Elektrische Bus - Volkswag I.D. Buzz

Eerder dit jaar toonde Volkswagen de I.D. Buzz, een volledig elektronische conceptauto, gebaseerd op de beroemde Volkswagen Microbus uit de jaren ’60. Het project is ondertussen zo positief ontvangen, dat de Duitse autofabrikant heeft besloten om het concept in productie te brengen.

Als alles volgens plan gaat, dan kunnen we de elektrische Microbus in 2022 bij de dealer verwachten. Volkswagen meldt in een schriftelijke verklaring dat het voertuig meer betekent dan alleen een stukje nostalgie:

“We zijn verheugd dat de beslissing is genomen om de I.D. BUZZ daadwerkelijk te produceren. Dit voertuig is de perfecte balans tussen emotie, bruikbaarheid en duurzaamheid, terwijl ook ons ​​technologisch leiderschap wordt getoond. De hoge zitpositie, vrachtcapaciteit, algemene veelzijdigheid en all-wheel drive optie, allen verpakt in zo’n aantrekkelijk ontwerp is net wat onze klanten willen van ons. En het is de perfecte pasvorm voor de nul-emissie levensstijl.”

Bovendien is gezegd dat VW van plan is om een ​​ladingversie van de I.D. Buzz op de markt te brengen, waardoor het nul-emissie voertuig eveneens gebruikt kan worden voor zakelijke doeleinden. Omdat elektrische componenten minder ruimte in beslag nemen dan hun gasgedreven tegenhangers, wordt de I.D. Buzz gebouwd met nog meer ruimte voor passagiers dan het origineel.

“Het voertuig lijkt op een compacte commerciële bestelwagen aan de buitenkant, hoewel het de royale binnenruimte van een grote SUV biedt”, verklaart Volkswagen CEO Hubert Diess. Volgens rapporten, zal de Buzz I.D. ook in staat zijn tot niveau 3 autonoom rijden.

Check de conceptfoto’s van de Volkswagen Elektrische Bus, schuine streep VW I.D. Buzz elektrische Microbus en heb geduld tot 2022.

Volkswagen Elektrische Bus - Volkswag I.D. Buzz

Volkswagen Elektrische Bus - Volkswag I.D. Buzz

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram