Kijktip: vijf cabaret shows die je online moet kijken!

Nederlandstalige cabaret online kijken - Theo Maassen

Kijktip: vijf cabaret shows die je online moet kijken!

Wij hebben vijf hilarische Nederlandstalige cabaret shows voor je op een rij gezet. Kijk de eerste vandaag nog online!

Nederlandstalige cabaret shows online kijken - Theo Maassen

Vandaag hebben we een mooi lijstje met kijktips voor jullie. Lachen maakt gezond zegt de dokter, dus ditmaal een aantal ‘lachen gegarandeerd’ cabaret shows in de spotlight! We hebben vijf stuks op een rij gezet en je kunt deze heerlijke lachshows direct online kijken via streamingdienst Videoland.

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Velen weten het niet, maar deze wijze en treffende woorden komen van niemand minder dan Charlie Chaplin. Hij was één van de beroemdste filmsterren van zijn tijd en stond eigenlijk aan de bakermat van moderne comedy en satire. Chaplin stipte de problematiek in zijn tijd aan en combineerde dit zeer succesvol met humor.

Vandaag de dag hebben we onze eigen comedians die middels humor en satire onze dagelijkse levens tegen het licht houden. Het Nederlands cabaret is in de loop der jaren doorgegroeid naar hoog niveau en daarom hebben wij vijf cabaret shows uitgekozen die je gezien moet hebben.

Veel kijkplezier!

Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Roué Verveer en Guido Weijers: Gabbers

De wervelende comedyshow ‘Gabbers’ vond afgelopen jaar nog plaats in de Ziggo Dome en heeft een ware sterrencast. Niemand minder dan comedy legendes Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Roué Verveer en Guido Weijers hebben een topshow van bijna twee uur voor ons in elkaar gezet.

Naast stand-upcomedy laat het viertal in ‘Gabbers’ ook een onbekende kant van zichzelf zien. Iedere cabaretier heeft zijn eigen genre van grappen, waardoor er een fijne veelzijdigheid ontstaat qua humor. De combinatie van deze vier mannen is goud en zorgt gegarandeerd voor een avond lachen

Klik hier om te kijken!

Duur: 112 minuten

Theo Maassen: Tegen Beter Weten In

Cabaretier Theo Maassen is een gevestigde naam in de comedy business. Hij staat al jaren garant voor goede shows en is er ook niet vies van om af en toe een prijs te ontvreemden bij voetbalclub PSV. Alhoewel dit laatste al om te lachen is, zijn het vooral zijn heerlijke shows die indruk maken.

De rode draad in zijn vijfde show ‘Tegen Beter Weten In’ is het overlijden van zijn ouders en zijn broertje. In dit meeslepende verhaal vertelt Maassen over het te vroege sterven van zijn moeder, om daar vervolgens incorrect overheen te grappen. De Eindhovense cabaretier laat met deze zwarte humor zien dat hij alles met zijn publiek kan doen: hij weet de zaal stil te krijgen met sentimentele verhalen en interessante observaties, om iedereen meteen daarna weer tot een onbedaarlijk lachsalvo aan te zetten.

Met originele grappen, die vaak naast humor ook een wrange waarheid in zich herbergen, is deze show verplicht kijkvoer!

Klik hier om te kijken!

Duur: 85 minuten

Philippe Geubels: Made in Belgium

In Nederland hebben we Philippe Geubels enige tijd geleden al geadopteerd. De droge, harde humor van de Belg in combinatie met zijn herkenbare stem hebben ons in korte tijd overtuigd. Geubels is een blijvertje.

In het komische theaterprogramma ‘Made in Belgium’ heeft Philippe speciaal voor Nederland een programma samengesteld. We krijgen de hoogtepunten uit zijn twee Vlaamse shows voorgeschoteld en worden zelfs verwend met nieuw materiaal. Je houdt van Belgenmoppen? Bereid je dan maar eens voor op deze moppen door een Belg!

Klik hier om te kijken!

Duur: 89 minuten

Najib Amhali: Most Wanted

Najib Amhali is ondertussen een oude rot in het vak. De cabaretier werd in 1971 geboren in Marokko, maar groeide op in Nederland. In 1998 won hij het Leids Cabaret Festival en sindsdien trekt hij met zijn shows met veel succes door het land.

Most Wanted is een theatershow van enkele jaren geleden, maar blijft dankzij zijn openhartigheid, zelfspot, het multiculturele gehalte en de nog altijd relevante onderwerpen een genot om naar te kijken. Wist je trouwens dat deze show tijdens de gehele tour uitverkocht is geweest? Er kan dus met recht gezegd worden dat Najib’s Most Wanted show een klassieker is die je gezien moet hebben.

Klik hier om te kijken!

Duur: 106 minuten

Jochem Myjer: Even Geduld AUB!

De ADHD shows van Jochem Myjer behoeven bijna geen introductie Het recept bestaat uit herkenbare situaties, onhandige anekdotes en een overdosis humor met consumptie. Deze vijfde show van Jochem heet ‘Even Geduld AUB!’ en is na vier uitverkochte theaterseizoenen nu eindelijk online te bekijken.

Halverwege de try-outs in 2011 werd er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. De bij jong en oud geliefde komiek onderging een zware operatie en bestormde na een jaar opnieuw het podium Met een spectaculair toneelbeeld en lovende recensies is Even Geduld AUB! een must-see voor alle fans van de hilarische druktemaker.

Klik hier om te kijken!

Duur: 97 minuten

Bovenstaande geweldige cabaret shows met onder andere Jandino, Philippe Geubels en Jochem Myjer bekijken we nu trouwens gemakkelijk thuis via de online streamingdienst Videoland. Begin dus vanavond nog met één van deze lachshows via jouw laptop, tablet, Smart TV of smartphone!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram