Het is slecht weer, dus hier wat tips & tricks voor een onvergetelijke BBQ

BBQ tips & tricks

Het is slecht weer, dus hier wat tips & tricks voor een onvergetelijke BBQ

We hebben een aantal altijd relevante tips & tricks voor een goede BBQ-sessie op een rij gezet. BBQ je mee?

BBQ tips & tricks

Spring jij ook altijd een gat in de lucht als je hoort dat er ’s avonds een BBQ op het menu staat? Ondanks dat de Fransen toch wel koning BBQ zijn, volgen wij ze als Nederlanders op de voet. Ook als het weer buiten iets minder is..

Zodra het zonnetje doorbreekt, worden de eerste barbecues eigenlijk per definitie uit de kast gehaald en begint de run op vlees, vis en stokbrood in de supermarkten. Zodra de hele inventaris is uitgestald, worden de rollen al snel verdeeld. Chef marinade, chef barbecue en chef stokbroodjes snijden.

Met de volgende tips maak je van elke barbecue een onvergetelijk feestje, zelfs als je de aanmaakblokjes bent vergeten en niet precies weet hoe je de allerlekkerste hamburger bakt.

Ooops…

Je weet ongeveer wel wat je allemaal nodig hebt voor de BBQ en zegt thuis zelfs nog: “Oh, ik moet de aanmaakblokjes echt niet vergeten”. En wat vergeet je? Juist, de aanmaakblokjes. Helaas kom je daar pas achter als de gasten al klaar zitten en je vlees klaar ligt om lekker gebakken te worden.

De oplossing: krantenpapier, want dit blijkt ontzettend goed te branden. Vouw een paar proppen papier en gebruik ze om het vuur aan te maken. Het zou immers ook zonde zijn om je houten telefoonhoesje, favoriete boek (oké schoolboek mag wel) of shirtje te gebruiken om de BBQ aan te krijgen.

Dip it

Aankleding is key. Alle bakjes, glazen, borden, bestek móeten hetzelfde zijn, anders gaat er toch echt iets fout. Super begrijpelijk, dus daar moeten we van tevoren op inspelen. Duik een dag van tevoren in de kast waar je al je bakspulletjes bewaart en vis er een muffinvorm uit. Oftewel, een metalen bakvorm met een stuk of twaalf muffinvormen erin. Dit bakblik is perfect om op de dag zelf jouw sausjes in te serveren. Alle sausjes zitten in hetzelfde bakje en je hebt een soort van minder afwas, omdat het maar één serviesvorm is.

Keep it warm

Heb jij vanavond biefstukjes op de BBQ? Dan vereist dat enige precisie. De meeste mensen zullen het stukje vlees graag medium-rare willen eten en dat is vaak in de pan al een hele uitdaging. Probeer de biefstukken te bakken als niemand meer vlees op z’n bord heeft liggen, zodat ze er gelijk aan kunnen beginnen als deze medium-rare bereikt heeft. Bakken ze langer door? Dan worden ze snel droog en doorbakken.

Wil je liever aan de lopende band doorbakken? Dan kun je een warmhoud bak gebruiken. De biefstuk blijft warm, maar bakt niet meer. Maak twee aluminium bakken aan elkaar vast en gebruik dit als warmhoudbak.

BBQ tips burger ijsblokje

De beste BBQ burger in town

Hoe worden de burgers bij burgertentjes altijd zo sappig? Wat je ook probeert, vooral op de barbecue, het lukt je maar niet. Wij hebben de gouden tip voor je klaar liggen: stop een klein ijsblokje in je burger voor het bakken. Het water verspreidt zich door jouw burger heen en maakt ‘m heerlijk sappig.

Wij kunnen je alvast vertellen dat het een kliederboel gaat worden. IJsblokjes die uit je hand glippen en rauw vlees wat z’n sporen achterlaat. Neem de nodige voorbereiden met een waterproof PanzerGlass accessoire, handschoenen, hoesjes en schorten, en voorkom hamburgerschade. Je wilt de BBQ herinneren aan gezelligheid en het lekkere eten, niet door een vlek in je telefoon, kleding of aan de muur.

‘Grillse’ mannen!

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram