Audio-spelers zijn nog altijd relevant en wij hebben een mooie optie voor je!

audio-speler trends - Fiio X3ii recensie

Audio-spelers zijn nog altijd relevant en wij hebben een mooie optie voor je!

Audio-spelers zijn nog steeds relevant en de Fiio X3ii is een hele mooie optie om jouw favoriete muziek op te beluisteren.

audio-speler trends - Fiio X3ii recensie

De echte liefhebber weet het. De audio-speler, music player of mp3-speler – geef het beestje een naam – is nog altijd enorm handig en relevant. Voorlopig zullen smartphones hier ook niets aan veranderen en dat komt hierdoor..

Voor hen die al even meedraaien is de portable audio-speler geen onbekende. Sommigen begonnen met de casette-player, anderen met de CD-speler en velen startten misschien wel met een mp3-speler, zoals de iPod – die inmiddels niet meer wordt gemaakt.

Elk jaar verscheen er wel een nieuw type audio-speler op de markt en de mogelijkheden werden steeds uitgebreider en moderner. Bovenal konden we steeds meer onze persoonlijke muziekbibliotheek aanleggen.

Vandaag de dag luisteren we nog steeds dagelijks muziek onderweg. Oordopjes in, scrollen en ‘play’. Alhoewel we anno 2017 het gemak kennen van muziek luisteren op de smartphone, biedt een échte music player nog steeds veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld deze smartphone.

audio-speler trends - Fiio X3ii recensie

Een mooie optie is de Fiio X3ii audio-speler. Deze tweede generatie X3 muziekspeler van Fiio beschikt over een fraaie behuizing, meer geluidskwaliteit – essentieel voor de audiofielen onder ons! – en een sterk verbeterde interface.

Alhoewel geluidskwaliteit één van de belangrijkste voordelen is van een audio-speler in vergelijking met bijvoorbeeld een smartphone, spelen ook andere aspecten een grote rol. Wat dachten we bijvoorbeeld van batterijleven?

Alhoewel smartphones zich snel doorontwikkelen, blijft de batterij snel leeglopen met alle apps én het beluisteren van muziek. Bij een audio-speler luister je onafgebroken urenlang naar jouw favoriete muziek.

Het mooie van een audio-speler is bovendien dat je er eigenlijk zoveel muziek op kunt zetten als je wilt. Deze nummers kun je vervolgens offline beluisteren – in tegenstelling tot muziek luisteren via apps – en mooi categoriseren in playlists. Een playlist voor de gym, voor onder het reizen of gewoon om te relaxen.

De Fiio X3ii beschikt niet over intern geheugen. Dat kun je als nadeel zien, maar ook als voordeel. Je kunt namelijk heel simpel sd-kaarten tot 128GB in het toestel plaatsen. Probeer 128GB maar eens vol te krijgen!

Het geluidsbeeld van de audio-speler van Fiio is overigens neutraal, gedetailleerd en met name de diep lage tonen komen goed tot hun recht. En dankzij de fraaie bouwkwaliteit en strakke aluminium behuizing is de X3ii zeker geen straf om met je mee te nemen.

audio-speler trends - Fiio X3ii recensie

Daarnaast heeft de X3ii een aantal leuke nieuwe kenmerken; het digitale audio circuit is volledig herzien en heeft een DSD ondersteuning. Hij ondersteunt vrijwel alle muziekformaten, heeft een high-end DAC van Cirrus én functioneert ook als USB DAC als je deze aan je computer koppelt. De X3ii biedt keuze uit zes toffe thema’s en heeft een nieuwe, gebruiksvriendelijke interface plus scrollwieltje.

Ook heeft de speler een koptelefoon-uitgang én een linepout/digitale coax-uitgang. We kunnen niet anders stellen dan dat de X3 second generation een audio-player is voor de liefhebber van muziek.

Minpunt: Geen Bluetooth

In de verpakking:

  • De FiiO X3ii
    – Plastic transparante protector
    – Micro USB kabel voor data-overdracht en opladen;
    – 3,5mm. coaxiaal S/PDIF adapter;
    – 2 screen protectors, eentje is bevestigd vanuit de fabriek;
    – 3 sets stickers: Amerikaanse vlag, hout en koolstofvezel.

De Fiio X3ii is nu in de sale en kost geen € 249,-, maar slechts € 199,-! Voor 23:59 besteld is de volgende dag in huis.

Shop de Fiio X3ii!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram