Herfst/winter 2017: deze kledingtrends mag je niet missen

kledingtrends 2017 mannen heren

Herfst/winter 2017: deze kledingtrends mag je niet missen

Benieuwd wat de fashion trends voor heren zijn voor het najaar 2017? Deze herfst/winter 2017 kledingtrends mag je niet missen!

kledingtrends 2017 mannen heren

Misschien moet je er nu nog niet aan denken, maar de warme najaarscollecties hangen er al en komen anders binnenkort alweer in de winkels te hangen. Welke kledingtrends kunnen we verwachten?

Met het oog op ‘beter goed voorbereid dan te laat zijn’, kan het dan ook zeker geen kwaad om al eens te kijken naar de komende trends op het gebied van kleding voor heren.

Fashion stylist Christel Benning vertelt Stylink dat we ons moeten houden aan vier soorten stijlen dit seizoen: de stijlen van Mr. Darcy, Sherlock Holmes, Starsky & Hutch en Dr. Spock.

Welke kleuren gaan we terug zien, welke prints mogen we verwachten en welk item mag echt niet ontbreken in je garderobe in het najaar van 2017? Dat lees je in dit artikel over de najaar 2017 kledingtrends voor heren.

kledingtrends 2017 mannen herenStijl van Mr. Darcy

Wanneer je aan Mr. Darcy denkt denk je aan klassieke tijden met zachte stoffen en rustige kleuren. Volgens Benning is de trendy man van nu allang niet meer de machoman van de jaren ’90 en de jaren ’00. De nadruk ligt juiste op het zachte en het romantische element van het mens zijn. Dit betekent ook dat de collecties hierop worden aangepast: denk aan lange jas, hoge kragen, coltruien en strikken.

Het bijzondere is dat de stof kant dit seizoen heel veel gebruikt gaat worden. Combineer dit in een fraaie blouse met bloemetjesprint met een mooie pantalon en een lange jas en je ‘Dandy’ look is klaar om te shinen. Modemerk Hugo Boss heeft een aantal mooie items waarmee je de echte Dandy look kunt creëren.

kledingtrends 2017 mannen heren

Stijl van Sherlock Holmes

Een andere trend die we veelvuldig op de catwalk voorbij zagen komen is volgens Benning de zogeheten stijl van Sherlock Holmes: jaren ’90 colberts, capes en het gebruik van (veel!) Schotse ruit. Dit kan in broeken, blouses, jassen, truien maar ook in accessoires zoals tassen en zelfs schoenen! Zelf (fake) bont komt hierbij om de hoek kijken, verwerkt in jassen en accessoires.

Wanneer je voor deze look gaat kies je vooral voor donkere kleuren en een outdoor look. Combineer deze outfits dan ook met stevige boots of juist met Engelse creepers of veterschoenen. Neem een kijkje in de Bos Men Shop om inspiratie op te doen.

kledingtrends 2017 mannen heren

Stijl van Starsky & Hutch

Kies je voor deze stijl, dan kies je voor een revival naar de jaren ’80. Denk hierbij aan vintage sportitems, zoals een paar te gekke witte adidasjes, maar ook aan brede jassen en colberts. De kleuren zijn warm en doen je denken aan de jaren ’70: bruin, oranje, jeans. Deze kleuren zijn goed met elkaar te combineren in verschillende soorten stoffen. Volgens Benning zien we leer en suède veel terug bij deze look en is denim ook zeker niet uit te sluiten.

Extra tip: combineer deze stijl met een vintage accessoire, zoals een mooie oude leren aktetas of een fake-fur riem om je look af te maken. Natuurlijk mag een grote pilotenbril ook niet missen wanneer je kiest voor deze stijl.

kledingtrends 2017 mannen heren

Stijl van Dr. Spock

Benning vertelt aan Stylink tot slot dat de stijl van Dr. Spock een niet te missen trend is in het naseizoen van 2017. Wanneer je aan Dr. Spock denkt, denk je aan een totaal andere trend dan de trends die hierboven beschreven zijn. Futuristische kleuren en stoffen nemen je bij deze stijl mee naar de toekomst.

Hierbij is de kleur blauw en af en toe een paar tinten paars de belangrijkste. Deze kleuren kun je goed combineren met denim, maar wanneer je voor een volledige Dr. Spock look wilt gaan moet je de kleuren combineren met glanzende stoffen.

De Dr. Spock look is weliswaar wat gedurfd, maar zal je zeker een onvergetelijke look geven. Kledingtrends from the future!

Andere trendy kleuren binnen de komende kledingtrends

Naast bovenstaande trends zijn er andere kleuren te vinden die je het komende naseizoen absoluut niet mag missen. De basiskleuren zijn de Dr. Spock kleuren: donkerblauw, stargazer, grijs en graniet. Deze wissel je af of combineer je met dark cheddar, meadow violet, red clay en autumnal.

Wil je nog meer de trendy kant op? Kies dan altijd als basis voor de kleur ‘eighties brown’ en combineer deze met haute red, night sky en meer kleuren.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram