Smartphones met uitstekende camera’s: onze top drie

smartphones met beste camera

Smartphones met uitstekende camera’s: onze top drie

Wij hebben drie smartphones voor je op een rij gezet die alledrie beschikken over een geweldige camera. Is fotografie belangrijk voor jou? Check dan deze smartphones en hun camera!

smartphones met beste camera

Een telefoon is al lang niet meer om alleen maar mee te bellen en te sms’en. Je wil natuurlijk altijd op de hoogte wilt zijn van de laatste nieuwtjes via Facebook, kunnen Snappen met je vrienden en je beste kiekjes op Instagram plaatsen: de camera vormt een cruciaal onderdeel van de smartphone van hedendaags.

Aangezien wij weten hoe belangrijk een goede online media presentie voor jou is, hebben wij de drie telefoons met de beste camera op een rijtje gezet.

  1. Sony Xperia XZ Premium: gemaakt voor de fotograaf

De Sony Xperia XZ Premium staat wat ons betreft stipt op 1. Sony staat al jaren bekend om het leveren van exceptionele camera’s en de dit jaar uitgekomen Xperia XZ Premium is wat ons betreft het kroonstuk. Aan de achterkant tref je een 19 megapixelcamera met groothoeklens, elektronische beeldstabilisatie en grote diafragma.

De uitgebreide software maakt de XZ Premium tot dé telefoon voor de fotografen onder ons. Maar ook als je minder technisch aangelegd bent, maak je uitstekende foto’s. Dit doet de telefoon onder meer door predictive phase detection. Hierbij checkt de sensor zelf wat het onderwerp van je foto is, berekent de afstand en stelt zo de optimale verhoudingen in.

Ook kan je met dit toestel 4K-resolutie video’s opnemen. De mate van detail is zeer indrukwekkend dankzij de Super Slow Motion modus. Zo kun je video’s op een zeer rustige snelheid afspelen waarbij alles haarscherp is. Ook voor de selfies ben je bij de Sony Xperia XZ Premium aan het goede adres: de voorcamera heeft een resolutie van 13 megapixels.

beste camera smartphone

  1. Samsung Galaxy S8 (Plus): Uitstekende allrounder

De Samsung Galaxy S8 (Plus) neemt de tweede plek in. De nieuwste smartphone van Samsung werd in april beschikbaar in ons landje en heeft sindsdien flink indruk gemaakt. Niet alleen het indrukwekkende Infinity Display, razendsnelle prestaties en innovatieve functies zijn goed bevallen: ook de camera’s hebben indruk gemaakt.

Aan de achterkant van de telefoon tref je de hoofdcamera die een resolutie van 12 megapixels huisvest. Deze sensor beschikt over een relatief groot diafragma. Hierdoor laat de sluiter veel licht door, waardoor foto’s ook onder slechte lichtomstandigheden altijd goed helder zijn.

Daarbij krijg je ondersteuning van diverse functies zoals optische beeldstabilisatie, Phase Detection Autofocus en een LED-flitser. Hierdoor is je foto altijd stabiel. De selfie-camera heeft een resolutie van 8 megapixels en beschikt over uitgebreide mogelijkheden waaronder Brede Selfie-modus. Hierbij maak je de optimale selfie dankzij de handige software.

beste camera smartphone

  1. LG G6: twee camera’s maken het verschil

De hekkensluiter van dit rijtje is wat ons betreft de LG G6. Het is het enige toestel uit dit rijtje dat over twee camera’s aan de achterzijde beschikt. Deze camera’s hebben een resolutie van 13 megapixels en beschikken over onder meer optische beeldstabilisatie, autofocus en twee LED-flitsers. Het grote voordeel van twee camera’s is het feit dat de onderlinge taken worden verdeeld. Hierdoor is het uiteindelijke resultaat mooi vol en helder van kleur. Daarbij is ook de software flink uitgebreid waardoor je bijvoorbeeld met handmatige instellingen video’s kunt opnemen. Deze verscheidenheid aan software kan echter ook intimiderend aanvoelen. De selfie-camera heeft een resolutie van 5 megapixels en beschikt over een kleine sensor. Daardoor zetten wij dit toestel toch als laatste in de lijst.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram