Last-minute: 10 Gouden Tips voor een kort tripje Ibiza

Last-minute: 10 Gouden Tips voor een kort tripje Ibiza

Wil jij last minute naar de zon en denk je aan Ibiza? Bekijk deze tien tips en neem ze mee richting het Spaanse eiland van geluk!

De populariteit van Ibiza kent eigenlijk geen grenzen. In onze moderne tijd (nog altijd) enorm populair onder de jetset en van oudsher thuishonk van de hippies, is het eiland ook heerlijk voor slechts een aantal dagen eruit. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet die je vooral met je mee moet nemen!

Sommigen zeggen dat het Spaanse eiland zijn glans al enige tijd heeft verloren dankzij het ‘zien-en-gezien-worden- publiek. Wat ons betreft zeker niet het geval. Wij snappen wel waar dit vandaan komt echter, want de hele zomer is het een komen en gaan van celeb’s en party toeristen die de overweldigende luxe (feestjes en festivals) op het eiland opzoeken. En alhoewel wij zelf zeker niet vies zijn van een dergelijke avond met champagne en internationale DJ’s, heeft ‘Eivissa’ daarnaast zoveel meer te bieden. Wij hebben daarom een basic lijstje opgesteld met voor de hand liggende en minder voor de hand liggende tips.

Mocht jij nog op zoek zijn naar een last-minute zonvakantie en zijn Turkije, Griekenland en de Spaanse costa’s niet aan jou besteed; wil je cultuur snuiven, eten, zonnen of feesten, boek dan een goedkoop ticket of ga direct naar KLM, trek lekker naar Ibiza en lees van te voren onderstaand rijtje eens door!


    • Een vakantie naar Ibiza is natuurlijk ook een vakantie naar het strand. Het fraaie is dat het eiland eigenlijk alleen maar mooie stranden kent. Playa de Ses Salines is zo’n fijn strand waar je zo een aantal dagen van kunt genieten. Je vindt hier bijvoorbeeld de Jockeyclub en Sa Trinxa. Overdag kun je genieten van het water, de zon en de drankjes, waarna in de namiddag de muziek aangaat en het decor in één groot strandfeest verandert.

       


    • Stappen op Ibiza is natuurlijk minimaal één avond verplicht. De legendarische club Pacha zal voor velen niet onbekend zijn, maar voor hen die de eerste keer op het eiland zijn is het een must-visit. Check van tevoren wie er optreden – van David Guetta tot Marco Carola tot onze Nederlandse DJ’s – en haal op tijd een entreekaart, want Pacha is populair. Liever een feestje in de open lucht? Check de pool party’s bij Ushuaïa of Destino Pacha resort! Ook hier vind je de grootste internationale artiesten.

       


    • Met stranden en nachtclubs hebben we gelijk twee uitersten te pakken wat betreft de indeling van onze koffer. Strandkleding en avondkleding, geschikt voor de nachtclub en/of dineren, zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het inpakken van onze bagage. Aangezien een paar dagen Ibiza korter lijkt dan je het zal ervaren, is het verstandig om genoeg kleding mee te nemen. Beter teveel dan te weinig, want door de warmte kan het zomaar zijn dat je een aantal keren jezelf wilt gaan omkleden. Goede reisbagage is dus een must en deze gids moet je even doornemen voor je vertrekt..

       


    • Eén van de fijnste stranden – als je minder interesse hebt in een feestje – is Cala Vadella. Het is hier relatief rustig en de zee is heerlijk om in te zwemmen. Kom je puur voor een dagje strand dan is deze locatie ideaal, plus je vindt er een paar mooie restaurantjes voor de lekkere trek.

       


    • Op welk eiland je ook bivakkeert, een zonsondergang aan het water moet je live meepakken. Gelukkig kan dit op Ibiza op hele fraaie wijze en misschien wel de leukste plek om hiervan te genieten is Kumharas. Bij deze plek vind je ’s avonds live muziek en de recensies over het eten zijn ook erg goed.

       


    • Het oude gedeelte van Ibiza Stad is prachtig en lekker wandelen in Dalt Vila is een aanrader. Doe dit trouwens niet op het warmst punt van de dag, maar ga lekker in de ochtend als het wat rustiger is. Aan het eind van de middag is overigens ook niet verkeerd, want dan kun je lekker in een van die oude, gezellige straatjes een terrasje pakken met een ijskoude cerveza!

       


    • Je hebt ongetwijfeld weleens gehoor van Formentera. Dit dromerige eilandje ligt op een klein uur varen en is werkelijk een van de mooiste ontdekkingen in de Middellandse Zee. De flora en fauna verschilt behoorlijk van Ibiza, en de sfeer op het eiland zowaar nog meer ontspannen. De stranden Playa de ses Illetes en Playa de Llevant ogen Caribisch en de vis die wordt aangeboden is vers.

       


    • Voor hen die interesse hebben in de hippie soul van Ibiza – of zij die een vrouwtje hebben die dit wil zien – huur een scooter en bezoek een van de populaire marktjes. Of je nu oost, west, noord of zuid zit op het eiland, met een (motor)scooter zijn de ritjes heel goed te doen en zie je gelijk nog iets extra’s van het landschap. De hippiemarkt van Punta Arabi is een aanrader, want hier vind je niet alleen leuk spul in typische Ibiza-stijl, maar vlakbij vind je tevens een prachtig strand waar je heerlijk kunt eten!

       


    • Extra belangrijk bij bovenstaande tripjes is het meenemen van een goede zonnebril. De Spaanse zon doet extra zijn werk op zo’n tripje, dus bescherm je ogen goed en in stijl. Pluk niet lukraak een bril uit het rekje bij een kraampje, maar zorg voordat je op vakantie gaat voor een bril die z’n werk doet en je staat. Gelukkig hebben wij hiervoor een uitstekende zonnebril-gids gevonden.

       


    • Ben je op zoek naar het allerbeste uitzicht op de mystieke rots Es Vedra én houd je van vissoep? Ga dan naar Cala d’Hort, absoluut een eiland dat tot de mooiste hoort op Ibiza. Houd je niet van vissoep, dan hebben ze ook wel iets anders, zoal paella!

       


    • Het noorden van Ibiza is de perfecte bestemming voor een roadtrip. Omdat het rustiger is zal het voor velen worden bestempeld als het mooiste gedeelte. Je kunt er met de scooter komen, maar met de auto – kijk voor een jeepje! – is zeker ook heel goed te doen. Cala Xaracca en Portinatx zijn stranden voor op het lijstje en de sfeer daar wil je zeker zelf ervaren.

       


    • Last but not least; Naast Ibiza Stad ligt Talamanca en de haven Marina Botafoch vind je op haar beurt precies hier tussenin. Dit haventje zit boordevol goede restaurants en gezellige bars. Geen fut voor een avond gas geven of drankjes bij strandtenten, ga naar de haven voor een ontspannen en culinaire avond bij zo’n toprestaurant.

       


     

    Met bovenstaande tips ga je een tripje Ibiza tegemoet waarbij je niet bang hoeft te zijn louter tussen de jetset te belanden of alleen maar met hippies in aanraking te komen. Je pakt van alles iets mee en kunt zo optimaal genieten van dit schitterende eiland, zoals het hoort.

    Enjoy hermanos!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram