Kijktip: 5 uitstekende actiefilms die je wellicht hebt gemist!

filmtips actiefilms

Kijktip: 5 uitstekende actiefilms die je wellicht hebt gemist!

Deze 5 razendspannende actiefilms ontvingen niet zoveel aandacht in de media, maar zijn absoluut de moeite waard voor liefhebbers van intrige, actie en spanning. Vijf filmtips!

filmtips actiefilms

Het internet staat vol met interessante filmlijstjes. Vandaag presenteren wij een eigen lijstje filmtips met 5 keiharde actiefilms die je absoluut zo snel mogelijk moet kijken bij Videoland.

Jaarlijks worden ons talloze toffe actiefilms voorgeschoteld, maar niet elke film krijgt de aandacht die hij verdient. Wij hebben daarom een aantal filmparels uit het actie-segment op een rij gezet, waarvan de kans groot is dat je ze nog niet hebt gezien!

Bekijk hieronder onze lijst filmtips met must-see actiefilms, voorzien van op-het-puntje-van-de-stoel actie, een verrassend plot en een steengoede cast.

One, two, three and action!

Filmtips: 5 Actiefilms die je wellicht hebt gemist

3 Days to Kill

Ethan Renner (Kevin Costner) is een huurmoordenaar die werkt voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal is wil hij zijn gevaarlijke leven opgeven om eindelijk een gezonde relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw en dochter.

Hij moet echter nog een allerlaatste missie afronden: ‘s werelds meest meedogenloze terrorist ‘The Wolf’ opjagen én voor het eerst in 10 jaar voor zijn tienerdochter zorgen nu zijn vrouw de stad uit is. Als klap op de vuurpijl krijgt hij een aanbod van agent Vivian (Amber Heard) dat alles verandert..

3 Days To Kill is een actiefilm zoals we die graag zien, want regisseur McG (Charlie’s Angels, Stolen, This Means War) schotelt ons een dosis flitsende actie voor. Tel daar de inbreng van de beroemde regisseur Luc Besson bij op en je krijgt een actie-thriller met een typisch Europees tintje.

Kijk 3 Days to Kill online!

How I Spent My Summer Vacation

Driver heeft een slechte dag achter de rug. Zijn plan om met een gestolen beurs lekker op vakantie te gaan, loopt volledig in de soep wanneer hij tijdens een achtervolging aan de verkeerde kant van de grens terechtkomt: Mexico. Waar hij normaal gesproken terug naar Amerika zou worden geschopt, ontdekken de autoriteiten op zijn achterbank, naast zijn dode collega-crimineel, een behoorlijk geldbedrag. Daar zijn de corrupte Mexicaanse grenswachten natuurlijk niet vies van en ze pikken het geld in, voeren de dode collega af naar het mortuarium en dumpen Driver (Mel Gibson) in El Pueblito, een van de meest chaotische gevangenissen in de regio. Als ‘gringo’ (buitenlander) is hij daar niet bepaald welkom en hij heeft al snel door dat het recht van de sterkste alleen kan worden overtroffen door het recht van de slimste.

Wij zijn blij om Mel Gibson eindelijk weer eens terug te zien in een actiefilm met een vleugje humor. In ‘How I Spend My Summer Vacation’ is hij de vlot gebekte Mel Gibson die wij kennen uit de Lethal Weapon-films, alleen staat hij nu aan de andere kant van de wet…

Kijk How I Spent My Summer Vacation online!

MI-5

Nog voordat de Britse geheime dienst MI-5 terroristenleider Adem Qasim aan de Amerikaanse collega’s van de CIA kan overdragen, wordt hij tijdens een brutale actie in hartje London bevrijd. Hierbij komt een CIA-agent om het leven en MI-5 is achteraf de gebeten hond. Het kost de huidige MI-5-baas Sir Harry Pearce (Peter Firth) zijn baan en vlak erna is Pearce spoorloos.

Uit pure wanhoop doet de dienst een beroep op Will Holloway (Kit Harington), ex-MI-5 en jaren geleden Pearce’s protegé. Tijdens hun tijd samen hebben de twee elkaar zeer goed leren kennen en dat maakt van Holloway de best gekwalificeerde persoon om zijn mentor van vroeger op te sporen. Maar dat is geen eenvoudige opgave, want Pearce is er van overtuigd dat er binnen MI-5 een verrader zit..

Wie een voorliefde heeft voor Engelse producties en spionagefilms, moet MI-5 zeker op het lijstje zetten. MI-5 vormt samen met MI-6 – die van 007 inderdaad – de bulk van de British Secret Service en dat betekent dat je een uitstekende spionagethriller te zien krijgt, vol met plot twists, verraad, intrige en natuurlijk een gezonde dosis actie. De film is trouwens een afgeleide van de gelijknamige televisieserie, waarin Peter Firth 86 episodes de rol van Harry Pierce heeft gespeeld. Die ervaring is in MI-5 goed terug te zien en maakt de film extra geloofwaardig.

Kijk MI-5 online!

Out Of The Furnace

Russell (Christian Bale) en zijn jongere broer Rodney (Casey Affleck) groeien op in een grimmig industriestadje. Ze dromen ervan te ontsnappen aan dit harde leven, maar het lot bepaalt anders. Door een ongelukkig voorval belandt Russell in de cel en het leger stuurt zijn broer naar Irak. Wanneer Rodney terugkeert bouwt hij snel een grote gokschuld op bij bookmaker John Petty (Willem Dafoe). Hij zoekt zijn heil vervolgens in illegale vechtwedstrijden om geld te verdienen. Deze worden georganiseerd door de keiharde Curtis DeGroat (Woody Harrelson), een onberekenbare en agressieve man.

Eenmaal vrij van zijn gevangenistijd kiest Russell voor een rustig bestaan met een baan in de staalfabriek, mogelijk een gezinnetje met Lena en de zorg voor zijn oude vader. Als Rodney na een gevecht in de afgelegen heuvels echter niet terugkeert, blijkt de broederband onverminderd sterk. Russell moet alles wat hij heeft op het spel zetten om te achterhalen wat zijn broer is overkomen.

Out Of The Furnace is typisch zo’n film vol met meeslepende actie. De cast met Bale, Affleck, Harrelson en Dafoe brengt de intense drama in deze actiefilm naar een hoog niveau. Toch is het geen grote Hollywoodfilm, wat misschien komt omdat het tempo anders is dan bij de doorsnee actie- of misdaadfilm. De nadruk ligt meer op kwaliteit en intensiteit dan op onnodige actie en sensatie. Check Out Of The Furnace vanavond nog als je van kwaliteitsfilms houdt!

Kijk Out Of The Furnace online!

The November Man

Na een volledig uit de hand gelopen opdracht in Montenegro houdt CIA-agent Peter Devereaux (Pierce Brosnan) het voor gezien. Hij gaat met pensioen in het mooie en vooral vredelievende Zwitserse Lausanne en besluit een Zwitsers hotel te runnen. Hij wordt echter gedwongen terug te keren in zijn oude rol als een ex-collega opdoemt en hem om hulp vraagt. Wanneer een vriendin van Peter vervolgens vlak daarna vermoord wordt, is hem duidelijk dat iets niet klopt en dat er dubbelspel wordt gespeeld. Peter zal al zijn kennis en ervaring nodig hebben als blijkt dat deze missie stinkt naar politieke complotten en betrokkenen kent bij zowel de CIA directie als bij het Russische Kremlin. De enige die hij kan vertrouwen is de mysterieuze advocate Alice. Maar wat is haar motief om hem te helpen?

In November Man zien we hoe een ex-Bond (Pierce Brosnan) samen een team vormt met een ex-Bondgirl (Olga Kurylenko). Brosnan keert wat ons betreft terug in de rol waarin we hem graag zien. Als bikkelharde geheim agent in het verraderlijke Rusland. November Man heeft veel weg van een Bond-film, zij het met een geheim agent die naar een andere naam luistert.

Kijk The November Man online!

In Nederland kunnen we bovenstaande actiefilms gemakkelijk bekijken via streamingdienst Videoland. Filmliefhebbers en fans van actie & spionage kunnen dit weekend nog beginnen met de eerste film van dit lijstje filmtips!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram