Deze beroemde, zeer zeldzame Ferrari wordt wellicht verkocht voor $5.2 miljoen

1950 Ferrari 166MM/212 Export 'Uovo' Sotheby's

Deze beroemde, zeer zeldzame Ferrari wordt wellicht verkocht voor $5.2 miljoen

Veilinghuis Sotheby’s gaat de schitterende en zeer zeldzame 1950 Ferrari 166MM/212 Export ‘Uovo’, ofwel ‘The Egg’, veilen.

1950 Ferrari 166MM/212 Export 'Uovo' Sotheby's

Vorige week maakte het luxe veilinghuis Sotheby’s haar plannen bekend voor een zeer speciale veiling met enkele van de meest flitsende bolides uit de Ferrari Performance Collection. Deze zeldzame Ferrari ‘Egg’ is het paradepaardje en kan weleens de hoofdprijs opleveren.

De veiling, droom van elke rijke verzamelaar en Ferrari liefhebber, vindt plaats in Monterey, Californië, en is bedoeld om 13 exotische Ferrari’s te verkopen uit de voorraad van een enkele verzamelaar; er staan in totaal miljoenen dollars op het spel. Zoals The Independent onthulde, komt het meest gewaardeerde object van de RM Sotheby’s veiling in de vorm van een zeer zeldzame, uitzonderlijke Ferrari 166MM/212 Export ‘Uovo’, die dateert uit het begin van de jaren ’50.

Bekend als “The Egg”, werd dit specifieke voertuig in 1987 door de huidige eigenaar gekocht en is hij ongeveer 150 kilo lichter dan de gemiddelde Ferrari die in onze moderne tijd is vervaardigd.

De beroemde Ferrari-historicus Marcel Massini bestempelt het voertuig als “een van de beroemdste” exotische voertuigen uit het Ferrari assortiment. De zeldzame bolide kan volgens de veilingdeskundigen wat betreft biedingen oplopen tot $5,2 miljoen, zo’n 4,5miljoen euro.

Bied jij mee op deze zeldzame “Egg” Ferrari?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram