Een Vork Prikken Bij.. De Bajes aan het Rembrandtplein, te Amsterdam

De Bajes Amsterdam review

Een Vork Prikken Bij.. De Bajes aan het Rembrandtplein, te Amsterdam

Vandaag in ‘Een Vork Prikken Bij..’ De Bajes! Wat kun je verwachten bij restaurant annex bar De Bajes aan het Rembrandtplein in Amsterdam?

De Bajes Amsterdam review

In ‘Een Vork Prikken Bij’.. bezoeken wij ter review een in het oog springend restaurant. Ditmaal bezochten wij De Bajes, gelegen aan het Rembrandtplein Amsterdam.

Nee, we zijn niet gedwongen door de mannen in het blauw om de bajes te bezoeken na een uit de hand gelopen avondje in de stad. Au contraire!

De Bajes Amsterdam reviewDe Bajes in Amsterdam is een relatief nieuw restaurant annex bar (est. 16 februari 2017), heerlijk centraal gelegen aan het Rembrandtplein van Amsterdam. Alhoewel we de term ‘bajes’ in Nederland natuurlijk direct associëren met gevangenis, wijst het in het geval van ‘De Bajes’ op het Jiddish voor ‘thuis’.

Thuis in De Bajes

Dat we ons bij binnenkomst van de gelegenheid snel thuis voelen is een feit. Het schitterende pand ligt op een mooie locatie en is veel meer dan een restaurant en bar.

Wat direct opvalt is de indrukwekkende collectie aan kunst. Namen als Ben Eine, Fakakapan, D*Face en The London Police hebben dit zogeheten Street Art Restaurant (de eerste echte in Amsterdam) voorzien van een kunstzinnige ‘touch’. Deze kunst gecombineerd met het fraaie interieur, de gedempte verlichting en de relaxte sfeer, zorgt ervoor dat het ruime pand een warme deken over zich heen heeft.

De Bajes Amsterdam review

Over warme dekens gesproken; als je middels de uitnodigende entree bent binnengewandeld, zijn het naast kunst direct de schitterende hoge bar en de geurende open keuken die entousiast de aandacht trekken. De eerste reflex is dan ook het uitzoeken van een mooi tafeltje, zodat er snel kan worden overgegaan tot een drankje, eerste gang en een goed gesprek met het gezelschap.

Eten in De Bajes

Het kunstzinnige van de muren vinden we ook terug in de menukaart van De Bajes. Naast bekende klassiekers heeft chef Niels van Halen – voorheen chefkok van het Michelin-bekroonde restaurant De Hoefslag – namelijk ook gekozen voor meer experimentele gerechten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de pansotti met ricotta en sinaasappel? Een superfood salade met gerookte zalm of gebakken zeebaarsfilet met pompoensalsa?

Bij de eerste gang spelen we het redelijk safe met de carpaccio, de Zeeuwse oesters en de duck springrolls.

De Bajes Amsterdam review

De eerste twee voorgerechten spreken voor zich en De Bajes haalt zonder poespas het maximale uit de oesters en de carpaccio. Opgediend zoals het hoort en zodoende ook bij dit restaurant een lekkere keuze.

De Bajes Amsterdam review

De duck springrolls hebben duidelijk meer creatieve inbreng. Verrijkt met gebakken gamba en gefêteerd door de mangochutney zijn deze loempia’s een must-eat.

TIP: Deel je voorgerecht als je niet kunt kiezen!

Ook bij het hoofdgerecht opteren we voor een drieluik. Op het menu staan de black angus sukade steak, de burrata & groene asperges en de pansotti met ricotta & sinaasappel.

De Bajes Amsterdam review

Over de gegrilde ‘grainfed’ black angus sukade steak geen onvertogen woord. Het stuk is prachtig bereid en wordt vergezeld door rode port sjalotten, gegrilde radicchio met knoflook & rozemarijn en rode wijnjus, zorgend voor een ‘overall’ enigszins zoete gerecht.

De Bajes Amsterdam review

De burrata met asperges op zijn beurt is puur van smaak. De mozzarella wordt gecomplimenteerd door met balsamico geglaceerde gepofte rode biet, rucola en pistachenootjes. De combinatie brengt een verfijnde smaak, waarbij we adviseren om de burrata vooral ook goed te combineren met de pistache.

Het meest kunstige gerecht is zonder twijfel de pansotti met ricotta en sinaasappel. Deze pasta dish is een lust voor het oog en toont de inventiviteit van de keuken.

De Bajes Amsterdam recensie

Gemaakt in sinaasappelboter en voorzien van Tony’s Chocolonely pure chocolade met amandel en zeezout, krijgt de pasta een pluim middels de witlof rozewater kroepoek. Verwacht bij dit gerecht ondanks zijn flitsende uiterlijk geen smaakexplosie, maar geniet van de textuur en de pure smaak van de pasta in combinatie met de sinaasappel en chocolade.

De Bajes Amsterdam recensie

De nagerechten op de kaart mag je natuurlijk niet overslaan na twee uitstekende gangen. Het kaasplateau en de scroppino zijn interessant, maar de crème brûlée en de lemon cheesecake worden door ons besteld.

De crème brûlée is een variant met vanille-ijs en zal elke liefhebber van dit Fransje kunstje verrukken. Het gekaramelliseerde gerechtje is royaal in grootte en is in combinatie met een cappuccino een perfecte afsluiter.

De Bajes Amsterdam recensie

De lemon cheesecake verdient wat ons betreft extra aandacht. Voorzien van een heerlijke frambozencoulis en frambozensorbet – uitstekend aansluitend bij de frisse citroen cheesecake – komt het nagerecht namelijk De Bajes Amsterdam recensieook met een glaasje huisgemaakte limoncello.

 

Deze zelfbereide limoncello geeft de ‘kick’ die je nodig hebt na een goed diner!

Drinken in De Bajes

Alhoewel het moeilijk is om van de lunch- of dinerkaart af te blijven, is het ook meer dan de moeite waard om De Bajes te bezoeken voor alleen een drankje.

De uitnodigende bar beschikt over ruim 15 verschillende gins, 40 speciaalbieren en talloze spirits & cocktails. Uiteraard kun je jouw drankje upgraden met een bar bite, zoals een oestertje, charcuterie, patatas brava of bruschetta.

De Bajes Amsterdam openingstijden

Over De Bajes Amsterdam

De Bajes Amsterdam is een Street Art restaurant/bar, gelegen aan het Rembrandtplein.

Utrechtsestraat 11
1017 VH Amsterdam
020-2386600

Doordeweeks is De Bajes geopend vanaf 16u tot 1u en in het weekend tot 3 uur ‘s nachts. Blijf ook eens hangen tijdens de DJ-avonden en sluit het diner af met drankjes, en een klein feestje in De Bajes!

Klik hier voor meer eten & drinken!

De Bajes Amsterdam recensie

De Bajes Amsterdam recensie

De Bajes Amsterdam recensie

De Bajes Amsterdam review

De Bajes Amsterdam recensie

Post a Comment

#Volg ons op Instagram