De E-Bike is populairder dan ooit onder het jongere publiek

e-bike kopen elektrische fiets

De E-Bike is populairder dan ooit onder het jongere publiek

De e-bike is populairder dan ooit en vindt gretig aftrek onder het jongere publiek. Waarom is dit?

e-bike kopen elektrische fiets

De zogeheten e-bike heeft zich in de afgelopen jaren ontdaan van het stoffige imago. Niet alleen ouderen fietsen met het elektronische voertuig, maar ook zij die een stuk jonger zijn.

In Nederland rijden inmiddels zo’n 1,3 miljoen elektrische fietsen rond. Alhoewel ouderen nog steeds de meest voorname doelgroep zijn, heeft er wel degelijk een verschuiving plaatsgevonden, aangezien de e-bike onder steeds meer leeftijdsgroepen verkocht wordt.

Volgens een ANP bericht uit 2014 was toen al “19% van alle fietsen verkocht, een elektrische fiets. De verkoop van elektrische fietsen steeg met 9,4% tot 192.000 stuks.”

Bovenstaande stijging van toen liet zien dat e-bikes steeds populairder werden voor woon- en werkverkeer. Daarbij sluit de elektrische fiets ook goed aan bij de huidige trends van gezondheid en een vitale levensstijl. Ze zijn bovendien comfortabel, zuinig en milieuvriendelijk.

e-bike kopen elektrische fiets

In de tussentijd is de groei in afzet en populariteit van de e-bike gestaag doorgegaan. Anno 2017 zien we inderdaad steeds meer scholieren en forenzen kiezen voor een e-bike. Ideaal voor hen die in een regio wonen waar ver gefietst moet worden en het openbaar vervoer niet optimaal is.

Dankzij de opkomst van afgelopen jaren, is de elektrische fiets goedkoper geworden en steeds vaker tweedehands verkrijgbaar.

De elektrische trapondersteuning is voor velen – denk aan scholieren – niet langer iets om je voor te schamen, maar eerder een zichtbare luxe. Ouders vinden overigens wel dat er een goede reden moet zijn om de gewone fiets aan de kant te zetten voor een e-bike. Twaalf à dertien kilometer is nog goed te doen volgens hen, aldus een ondernemer in het Nederlands Dagblad.

e-bike kopen elektrische fiets

Alhoewel de populariteit van de e-bike landelijk toeneemt, zijn er wel een aantal provincies die het voortouw nemen. Groningen, Friesland en Zeeland verkopen momenteel het meest van dit type fietsen, en dan met name aan kinderen, die soms tot dertig kilometer moeten fietsen naar hun middelbare school.

De e-bike is overigens voordeliger dan op het eerste oog lijkt. De ogenschijnlijk hoge kosten heb je er vaak al binnen twee jaar uit, wanneer je het vergelijkt met het openbaar vervoer. Ook zijn er natuurlijk veel voordelen ten opzichte van de auto. Denk alleen al aan maandlasten of parkeren in drukke steden.

De elektrische fiets behaalt makkelijk 25 km/u, is groen qua energie (er worden steeds meer oplaadpunten aangeboden), voorkomt dat je bezweet bij je afspraak arriveert, is overal te parkeren in de grote stad en is uiteindelijk voordelig. Oh, in de sportieve mood? Zet het motortje uit en je fietst op een normale fiets.

Wij willen er één!

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram