A-Z REVIEW: De Personal Shopping service Zalon, je moet het geprobeerd hebben!

Zalon-review recensie

A-Z REVIEW: De Personal Shopping service Zalon, je moet het geprobeerd hebben!

Wij hebben de personal shopping service van Zalon van A tot Z voor jullie getest. Lees onze bevindingen bij deze Zalon-review!

Zalon-review recensie

In onze nieuwste A-Z Review hebben wij de relatief nieuwe Personal Shopping service van Zalando onder de loep genomen: Zalon. Bij deze service neem je jouw smaak en wensen door met een personal stylist naar keuze & ontvang je vervolgens een Zalon-box vol kleding thuis. Of dit werkt? Wij namen de proef op de som voor onze Zalon-review!

Natuurlijk is het concept van Zalon niet uniek. Er zijn binnen Nederland namelijk een aantal personal shopping services present en allen werken op min of meer dezelfde wijze. Je beantwoordt een paar vragen over wat je graag draagt. Vervolgens bespreek je jouw persoonlijke smaak en je wensen met een professionele stylist. Daarna krijg je een kledingbox op maat toegestuurd. Je hoeft alleen nog te beslissen wat je houdt en wat je terugstuurt. Je kunt de hele doos houden, enkele artikelen terugsturen, of álles retourneren: wat jij wilt.

Alhoewel het concept op zichzelf niet nieuw is, zijn wij na onze ervaring met Zalonstiekem wel heel erg enthousiast geworden over dit personal shopping ‘slash’ kleding thuisbezorgd concept. Zalon weet zich namelijk te onderscheiden van de vergelijkbare concepten en profiteert bovendien van het enorme assortiment van Zalando.

Lees hieronder onze Zalon-review en tipje van de sluier; alles in onze box willen we eigenlijk wel houden!

Zalon-review recensie

Kennismaken met Zalon Nederland

Zalando zelf omschrijft Zalon als volgt:

“Een professionele stylist stelt op basis van jouw smaak en de laatste mode, outfits uit die je op je lijf zijn geschreven. Blijf lekker op je luie bank zitten: het stylingadvies vindt helemaal online plaats. De stylist selecteert, jij flaneert!”

Klinkt natuurlijk hartstikke goed, maar gaat het ook zo gemakkelijk zoals omschreven staat? Om hierachter te komen hebben wij het Zalon traject van A tot Z getest. De vier stappen van dit Zalon-bestelproces bestaan uit:

  1. Vertel Zalon wat voor stijl je hebt.
  2. De stylist selecteert.
  3. Probeer thuis rustig aan.
  4. Hebbes: Jouw droomoutfit

Vier duidelijke stappen, waarmee we volgens Zalon outfitstress kunnen voorkomen. We zijn benieuwd!

Zalon-review recensie

  1. We vertellen Zalon wat voor stijl we hebben!

De omschrijving van wat je kunt verwachten van de stylist en de Zalon-box is helder:

“Je persoonlijke stylist kiest voor jouw Zalon-box één of twee outfits uit. Kledingstukken waar je je goed in voelt hou je. Zitten er dingen bij die je niet zo mooi vindt? Dan mag je die gratis terugsturen. Het stylingadvies is er voor mannen en vrouwen.”

Wat al snel opvalt als je begint met Zalon, is de fijne interface van de website. De site oogt ‘clean’ en duidelijk, en de stappen die je moet nemen worden haarfijn toegelicht en aangevuld met illustraties.

Voordat je daadwerkelijk in gesprek gaat met jouw personal stylist, dien je eerst een gedetailleerde vragenlijst in te vullen. Jouw antwoorden op deze lijst met vragen vormen jouw zogeheten ‘styleprofiel’, welke onder meer jouw smaakt bevat, hoeveel je normaal gesproken overhebt voor specifieke items en wat voor lichaamsbouw je hebt.

Zalon-review recensie

Deze lijst bestaat uit een redelijk aantal vragen, maar aangezien jij jezelf natuurlijk het beste kent, vlieg je door het vragenlijstje heen. Bovendien kun je het styleprofiel gemakkelijk gebruiken bij je volgende Zalon bestelling.

Dankzij het styleprofiel krijgt de stijlexpert al een goed beeld van de outfits die hij of zij voor jou mag samenstellen. Deze stijlexpert mag je overigens na het invullen van de volledige vragenlijst zelf selecteren. Zalon adviseert een aantal stylisten die aan de hand van jouw styleprofiel goed bij jou aansluiten, maar je kunt gerust ook voor een ander kiezen.

Als wij de vragenlijst invullen, valt al snel op dat aan het toeval niets wordt overgelaten. De vragen over onder meer jouw favoriete kledingstukken, kleuren, pasvormen en merken dienen eigenlijk als een filter, zoals je die ook ziet bij webshops. Dit is fijn, want dit betekent dat Zalon er alles aan doet om de inhoud van jouw box zo perfect mogelijk af te stemmen op jouw voorkeuren.

Zalon-review recensie

Na het invullen van de gedetailleerde vragenlijst, krijgen we het eerder genoemde rijtje met personal stylists te zien dat affiniteit heeft met ons styleprofiel. Wij kunnen kiezen uit een reeks namen en selecteren Lisa, die ons ook wordt geadviseerd. Vervolgens kunnen we direct in de digitale agenda van Zalon een belafspraak maken met haar, zodat we voor de zekerheid nog op persoonlijke wijze onze wensen kunnen bespreken en aanvullen.

Ons gesprek met stylist Lisa verloopt later die week vlot en aangenaam. Zij heeft zich goed in ons styleprofiel ingelezen en ‘dubbelcheckt’ belangrijke zaken als favoriete kleuren en pasvorm. Ze komt zelfs met een aantal suggesties, die ons inderdaad aanspreken. Na dit telefoontje groeit ons vertrouwen in een goede Zalon-box merkbaar.

Heb je geen tijd of zin om te bellen met een stylist van Zalon? Je kunt ook direct een box bestellen, maar vooral de eerste keer raden wij je aan gebruik te maken van de personal styling service. De stylist is immers een professional en jouw box moet natuurlijk kloppen.

Zalon-review recensie 

  1. De stylist bereidt onze box voor

Na de vragenlijst en de telefonische ‘intake’ met stylist Lisa, kunnen onze voetjes omhoog. Nu is het afwachten wat de personal stylist gaat selecteren!

Voordat de box daadwerkelijk onze kant opkomt, blijkt eens te meer dat Zalon jou zo tevreden mogelijk wil stemmen met de inhoud van de box. We ontvangen namelijk eerst een e-mail van de stylist met de zogeheten ‘outfit preview’. In deze preview kunnen we commentaar geven op elk individuele item. Ben je bijvoorbeeld niet tevreden over een broek of een shirt, of allebei? Dan kun je dit aangeven en de stylist selecteert iets nieuws.

Het is altijd spannend om te zien of de stylist en de vragenlijst genoeg info bieden om er iets moois van te maken. Bij het openen van onze outfit preview blijkt dat Lisa ons perfect heeft aangevoeld. Van de riem tot de jas en van de schoenen tot de shirts, de preview lijkt een regelrechte voltreffer.

Wij geven Zalon vervolgens groen licht en krijgen de mededeling dat de kleding wordt ingepakt en in een stijlvolle doos binnen 7 dagen thuisbezorgd wordt. Duidelijk en simpel!

Zalon-review recensie

  1. De Zalon-box staat voor onze deur

Zoals we van Zalando gewend zijn, verschijnt de postbode inderdaad binnen korte tijd aan de voordeur. De merkbaar goedgevulde Zalon-box kan worden geopend. Hoe zal onze Zalon-review eindigen?

Als we de doos openen valt direct op dat onze stylist heel goed heeft geluisterd naar onze gewenste kleuren. Wij gingen voor donkere basic kleuren (zwart, grijs) en ter contrast wittinten, en hier is volledig gehoor aan gegeven. Zoals gezegd, heeft Zalon natuurlijk keuze uit het volledige Zalando-assortiment met ruim 130.000 producten en meer dan 1500 merken. Dit betekent dat Zalon, misschien wel als enige, optimaal gehoor kan geven aan een styleprofiel met specifieke wensen op het gebied van merken en stijlen.

De Zalon-box voor onze Zalon-review bevat een royale selectie aan basic T-shirts, jeans, sneakers en meer. Stylist Lisa heeft haar job goed gedaan, want stuk voor stuk bevallen de kledingstukken. Hoogtepunten voor ons zijn daarbij toch wel de gloednieuwe sneakers van Casbia, een schitterend Italiaans premium sneaker label, en de boterzachte leren biker jacket van Goosecraft.

Dat de vragen over pasvorm essentieel zijn, wordt nog maar eens benadrukt als we ondervinden dat alle items uitstekend passen. Waar vergelijkbare personal shopping & kledingbox services genoegen nemen met alleen het opvragen van de schoenmaat, broekmaat en bovenkledingmaat, gaat Zalon een stapje verder. De standaard kledingmaten worden aangevuld met details over jouw lichaamsbouw, en dit zorgt bij ons voor een qua fitting foutloze kledingbox.

Zalon-review recensie

  1. Hebbes!

De term “droomoutfit” gaat ons wat ver, maar Zalon doet wat het beloofd heeft. De box voor onze Zalon-review bevat in feite alles wat we wensen. We zien onze favoriete merken, kleuren, stijlen en kledingstukken, vertaald in de juiste maten. Bovendien zijn we wel degelijk verrast door met name de sneakers en het geweldige jack. Toch stiekem een droomjasje?

Al met al kunnen we stellen dat iedereen Zalon eigenlijk een keer zou moeten proberen. Het is bijvoorbeeld de perfecte optie als je een keer een outfit nodig hebt voor een gelegenheid, zoals een concert, een sollicitatie of een date.

Maak een styleprofiel aan, overleg met een professionele stylist en laat je positief verrassen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je niet tot kopen verplicht bent en dat je dat wat je niet wilt houden, gratis kunt retourneren. Het vertrouwde gemak van Zalando zien we duidelijk terug bij Zalon.

Conclusie Zalon-review:

Zalon maakt zijn beloften als personal stylingservice waar en is voor zowel de modeliefhebber als fashion-stresser absoluut een must-try!

Bezoek Zalon!

Zalon-review recensie

Win een Zalon tegoedbon van 100 euro!

Om de kennismaking met Zalon nog fraaier te maken, geven wij een 100 euro tegoedbon weg voor de persoonlijke styling service. Dit betekent dat je uit jouw Zalon-box in ieder geval voor 100 euro kleding kunt houden op onze kosten!

Meedoen doe je door te mailen naar info@mannenstyle.nl met het onderwerp “Zalon100”.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram