Audi R8 V10 Spyder Plus
Dit is de nieuwe Audi R8 V10 Spyder Plus
15 juni 2017
dataroaming eu 2017
Afschaffing Roaming kosten in EU
16 juni 2017

Contactloos betalen met je zonnebril. Klinkt onrealistisch? Toch is nu bewezen dat het mogelijk is!

contactloos betalen visa waveshades

Steeds meer mensen gebruiken hun betaalpas of smartphone om contactloos te betalen. Maar dat betalen ook met allerlei andere voorwerpen kan, bewijst Visa. Het bedrijf voerde onlangs een pilot uit met speciale zonnebrillen.

Over de bril met contactloos betalen

Op het eerste gezicht lijkt de WaveShades een gewone zonnebril. De bril, die ontworpen is door het Australische merk Local Supply, doet qua model denken aan de JUSTIN zonnebrillen van Ray Ban die je op deze pagina ziet.

Wat de Visa zonnebril anders maakt, is de kleine chip die bevestigd is aan één van de brillenpoten. Het gaat om een NFC-chip. NFC staat voor Near Field Communication en het is de meest gebruikte technologie voor het uitvoeren van mobiele betalingen. Met een NFC-chip kan informatie uitgewisseld worden binnen een afstand van ongeveer 10 cm. Heb je toegang tot een betalingsapparaat dat geschikt is voor NFC-betalingen, dan dien je de WaveShades enkel even tegen het apparaatje aan te houden.

De zonnebril staat overigens niet direct in verbinding met je kredietkaart; de bril werkt als een soort prepaid-kaart waar je eerst een bedrag op moet zetten. Dit maakt het gebruik van de zonnebril ook veiliger, want bij verlies van de bril hebben anderen geen toegang tot je bankrekening.

contactloos betalen visa waveshades

Nog niet in productie

De Visa zonnebril is (nog) niet beschikbaar voor consumenten. Wel zijn er prototypes uitgebracht, die onder meer gepresenteerd werden op het South by Southwest Festival in Austin en tijdens de Quicksilver Pro en Roxy Pro surfwedstrijden in het Australische Gold Coast. Of, en wanneer de WaveShades op grote schaal geproduceerd zal worden, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk hoeveel de bril in dat geval zou gaan kosten.

Met de pilot wilde Visa vooral laten zien dat de meest uiteenlopende voorwerpen als betaalmiddel kunnen functioneren. “Hiermee willen we iets demonstreren waarvan we allemaal weten dat het eraan komt: alle connected devices en alle voorwerpen waarin een chip kan worden verwerkt, kunnen ook een betaalhulpmiddel zijn”, zegt Sam Shrauger, Senior Vice President Digital Solutions bij Visa, Inc.

Visa experimenteerde al eerder met wearables; het bedrijf kwam een paar jaar geleden al met betaalarmbanden en testte vorig jaar op de Olympische Spelen in Rio voor het eerst haar betaalringen.

Deel artikel