Droomhuis: De ‘Indios Desnudos’ villa is het ultieme vakantiehuis

Droomhuis: De ‘Indios Desnudos’ villa is het ultieme vakantiehuis

Vandaag bekijken we in ‘Droomhuis’ de schitterende Indios Desnudos villa. Dit ultieme vakantiehuis is een collectie van prachtig design, fraaie architectuur en modern design.

Op het Papagayo-schiereiland, gelegen aan de noordkant van de Stille Oceaan van Costa Rica, vinden we de Indios Desnudos villa. Dit droomhuis, dat op het puntje van een zeewaartspunt ligt, kijkt een beetje naar beneden dankzij de hellende rand en wordt omringd door het bos.

Genaamd naar de meest karakteristieke bomen op het terrein – de indio desnudo (naakte indiaan) – is het huis ontworpen door het Costa Ricaanse Cañas Arquitectos en kun je volop genieten van het buitenleven en spectaculaire vergezichten. Met dat in gedachte, zijn de interne ruimtes van de woning geïntegreerd in het exterieur.

Hierdoor voelt het alsof je buiten bent, wanneer je daadwerkelijk binnen bent. Dankzij dit slimme staaltje ontwerp is het optionele gebruik van airconditioning vaak onnodig in dit heerlijke vakantiehuis.

 

Terwijl alle woonruimtes uitzicht op de zee of het bosreservaat bieden, is de hoofdingang toegankelijk via een lobby waar je de sociale ruimtes en de zee kunt zien. Een houten promenade-achtige loopbrug, die over de verstrooide rivierstenen hangt, verbindt alle ruimten met elkaar, terwijl die ook aansluit naar de trap die toegang biedt tot de twee hoofdslaapkamers.

Met een dubbelhoog plafond in de woonkamer, eetkamer en keuken, zien we grote ramen richting het zwembadterras en het bos. Het raam gaat open met schuifdeuren en vermengt zo de structuur verder met de omgeving.

 

Een ander brandpunt in het huis is het zwembad, dat zich samenvoegt met een water/terras/spiegel en in zijn geheel een buitenkamer omringt. Dit eilandachtige ontwerp is een hoogtepunt en een woonruimte die strategisch in de buurt van de keuken staat. Tegelijkertijd wordt deze ruimte direct blootgesteld aan de zeebries en een uitzicht heeft op zowel het bos als de zee.

Daanraast hebben de slaapkamers op de begane grond uitzicht op het bosreservaat, dat wordt bereikt via een andere set van houten wandelpaden die tevens naar een familiekamer leiden. Dit pad vervolgt zijn weg buiten langs het hoofdterras en het buitenterras, waarna het eindigt op een balkon dat een adembenemend uitzicht biedt op de zee en zonsondergang.

 

De tweede verdieping heeft de master bedroom, die hetzelfde uitzicht en met briesje heeft als het ‘eiland’ terras, terwijl de tweede slaapkamer boven wordt bereikt middels een secundaire brug die parallel loopt met dezelfde ruimte.

Over het algemeen biedt het ontwerp van dit perfecte vakantiehuis een verscheidenheid aan ruimten die worden gedefinieerd door de kwaliteit van het licht, de verschillen in hoogten en groottes, terwijl het serene uitzicht is gevuld met zee en tropische flora.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram