Kijktip: De nieuwe en bloedstollende Nederlandse thrillerserie ‘De 12 van Oldenheim’.

De 12 van Oldenheim Videoland

Kijktip: De nieuwe en bloedstollende Nederlandse thrillerserie ‘De 12 van Oldenheim’.

Seizoen 1 van de razendspannende en gloednieuwe RTL serie De 12 van Oldenheim is uitgebracht en kun je sinds afgelopen week online bekijken.

De 12 van Oldenheim Videoland

De thrillerserie ‘De 12 van Oldenheim’ is sinds 24 mei exclusief te zien bij Videoland. Het hele seizoen – 12 afleveringen – ging afgelopen week live, dus dat betekent lekker bingewatchen op de bank. Kijk mee bij mysterie, tragedie en wantrouwen in een oer-Hollands dorp..

De laatste jaren zijn we als kijker en liefhebber enorm verwend door spannende Nederlandse series. De kwaliteit van de series en bijbehorende spanning lijkt meer dan ooit op topniveau, en dat betekent genieten geblazen. ‘De 12 van Oldenheim’ is zo’n typische thrillerserie die een oer-Hollandse setting weet te combineren met spanning van internationaal niveau.

De thrillerserie draait om het dorp Oldenheim en in het bijzonder zijn inwoners. Hen slaat de schrik om het hart als zij binnen hun hechte gemeenschap worden geconfronteerd met een serie van mysterieuze verdwijningen, waaronder die van de 16-jarige Nine. Haar fiets wordt teruggevonden in een sloot, maar ieder ander spoor ontbreekt. Is ze ontvoerd? Weggelopen van huis? Leeft ze überhaupt nog? Terwijl dit drama zich afspeelt, voltrekt zich een tweede vermissing in het dorp. Is dit toeval of is er een relatie tussen de twee verdwijningen?

Waar Nederlandse dorpjes vaak bekend staan om generaties van families, sociale controle en hoe hecht ze zijn, groeit het wantrouwen tussen de inwoners van Oldenheim langzaam als een ziekte. Spanningen nemen toe en ondertussen neemt de tragedie rondom de verdwijningen steeds grotere vormen aan, waarbij we ook nog eens ontdekken dat een aantal Oldenheimers een dubieus dubbelleven leidt.

De kracht van ‘De 12 van Oldenheim’ zit hem vooral in de claustrofobische sfeer die is neergezet. Dit onbehagelijke gevoel doet het bloed sneller stromen en de bijna letterlijk naar adem happende inwoners van het dorp worden steeds onzekerder. In het thrillerdrama hebben hun heftige emoties verstrekkende gevolgen en ondervinden we bovendien dat enkele relaties tussen de personages toch net iets anders in elkaar steken dan op het eerste oog lijkt.

De 12 van Oldenheim is een serie van scenarioschrijver Lex Passchier en heeft een brede cast, met namen als Noortje Herlaar, Nasrdin Dchar, Fedja van Huêt, Richard Groenendijk en Gaite Jansen.

De serie ‘De 12 van Oldenheim’, is vanaf woensdag 24 mei volledig en in één keer te zien bij Videoland. RTL 4 zendt de serie in 2018 uit op televisie.

De 12 van Oldenheim Videoland

De 12 van Oldenheim Videoland

1 Reactie

  • Martine
    5 juni 2017

    Weer een leuke en zeer spannende Nederlandse serie…

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram