Steve McQueen mag de ultieme documentaire over Tupac maken

Steve McQueen mag de ultieme documentaire over Tupac maken

De Britse regisseur Steve McQueen gaat de nieuwe officiële Tupac documentaire regisseren met toestemming en hulp van 2Pac’s nabestaanden..

Steve McQueen Tupac documentaire

De bekende regisseur Steve McQueen (12 Years a Slave) heeft getekend om een nieuwe officiële Tupac documentaire te gaan regisseren. Dit met toestemming en steun van de nabestaanden van 2Pac.

In navolging van Benny Boom’s biopic speelfilm All Eyez on Me over het leven van Tupac, zal de Britse McQueen een documentaire maken die is geautoriseerd door Amaru Entertainment van Afeni Shakur – dat werd opgezet om de postuum projecten van de legendarische rapper te promoten, te ondersteunen en vrij te maken – en Tom Whalley, vertrouweling van Tupac Shakur Estate.

De momenteel nog titelloze film wordt geproduceerd door White Horse Pictures’ Nigel Sinclair, Jayson Jackson en Whalley. Universal Music en Interscope Records hebben ook hun steun voor de film gegeven.

Volgens Deadline zullen de nabestaanden het project van McQueen financieren met geld uit het nalatenschap van de in 1996 doodgeschoten rapper.

Via een persconferentie reageerde Steve McQueen vereerd:

“In 1993 was ik student en ik herinner me hoe de wereld van hiphop zich vermengde met mijn leven. Er waren weinig rappers die zo goed waren als Tupac Shakur. Ik kijk er naar uit om samen te werken met zijn familie om zo het ongepolijste verhaal van deze getalenteerde man te vertellen”

Raplegende Tupac Shakur overleed op 13 september 1996 nadat hij was beschoten bij een ‘driveby’. De rapper werd slechts 25 jaar oud.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram