Gin met 77% (!) alcohol ontdekt en teruggeroepen

Bombay gin 70% alcohol teruggeroepen

Gin met 77% (!) alcohol ontdekt en teruggeroepen

Dronken van Bombay gin? Er zijn flessen Bombay Sapphire London Dry Gin gevonden die maar liefst 77% alcohol bevatten in plaats van de vermelde 40%.

Bombay gin 70% alcohol teruggeroepen

De Canadese regering moest in actie komen en flessen gin terugroepen, nadat inspecteurs ontdekten dat het alcoholgehalte in de drank bijna tweemaal zo hoog was als geadverteerd.

Een kwaliteitsborgingsteam testte willekeurig flessen Bombay Sapphire London Dry Gin en ondervond dat de flessen van het merk, eigendom van Bacardi, maar liefst 77 procent alcohol bevatte – veel hoger dan de aangegeven 40 procent.

Canadese ambtenaren raden iedereen aan die de 1,14 liter flessen van de spirit hebben gekocht, om deze niet te drinken, maar terug te brengen naar de winkel van aankoop.

Niet iedereen op Twitter zag het probleem met 77 procent gin..

 

 

 

Barcadi vertelde CBC News: “We raden het gebruik van dit product niet aan”, eraan toevoegend dat men gelooft dat alleen Canada te maken heeft met de extra-drank-drank.

Een verklaring van de Liquor Control Board of Ontario zei: “Het getroffen product is verwijderd van de planken van alle LCBO-winkels”.

“Deze herroeping is geïnitieerd nadat een onderzoek door LCBO Quality Assurance een afwijking in het aangegeven 40 procent alcoholgehalte per volume is blootgelegd. De getroffen partij ‘L16304w’ heeft een alcoholgehalte van 77 procent.”

Zij voegden eraan toe dat het drinken van een product met zo’n hoog alcoholniveau ernstige ziekte kan veroorzaken.

Het blijkt dat dit niet de eerste keer is dat super-sterke drank zich in Ontario heeft laten zien. Enkele maanden geleden riepen de autoriteiten flessen Georgian Bay Vodka terug, nadat er een 80 procent alcoholgehalte was gevonden, tweemaal zo veel als de 40 procent.

Stel je voor dat je vier van deze glaasjes Bombay gin wegtikt.. Tot nu toe heeft gelukkig niemand zich gemeld die ziek is geworden na het drinken van de bijzonder sterke gin.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram