De Kamado BBQ is de zomer 2017 must-have

Kamado BBQ kopen

De Kamado BBQ is de zomer 2017 must-have

Verwen jezelf deze zomer met de kamado bbq, ofwel de eivormige barbecue. Maar pas op, deze Japanse keramische BBQ werkt verslavend..

Kamado BBQ kopen

Een aantal jaar geleden zag je hem opeens overal; de Kamado barbecue. Een eivormige BBQ die door zowel de gerenommeerde chef-koks als de thuis-chef geroemd wordt om zijn talloze mogelijkheden en gebruiksgemak.

De Kamado komt uit Japan en is oorspronkelijk een houtskool- of houtoven van klei. Deze BBQ techniek wordt daar al eeuwen toegepast en is in de loop der tijd geperfectioneerd. Het eindresultaat is de eivormige BBQ in keramiek.

De Japanner zelf staat bekend om zijn efficiëntie en het continu nastreven van perfectie. Zijn Kamado BBQ is niet anders, want je kunt er o.a. optimaal mee grillen, stoven, koud & warm roken en schroeien (searing). Daarbij is de Kamado ook uitermate geschikt voor low & slow bbq sessies, Dutch oven en steenoven pizza’s bakken.

wat is een kamado bbq

Dat barbecues niet langer zijn weg te denken in de food wereld is een understatement. Er zijn zelfs diverse respectabele restaurants die een Kamado in de keuken hebben staan, zodat zij hun klanten bijvoorbeeld de perfecte steak kunnen aanbieden. Dat zij kiezen voor deze Japanse barbecue is een hint voor ons als liefhebber.

Kamado BBQ kopen

Met de zomer in aantocht is het weer plek maken op het terras, het balkon of in de tuin voor de BBQ. Het BBQ seizoen gaat beginnen!

Geef toe, weinig is lekkerder dan met vrienden en familie genieten in het zonnetje van een lekker biertje of wijntje, terwijl je de smaakvolle dampen van de barbecue in afwachting van een mals stuk vlees tot je neemt. Althans, of dit laatste plezierig is ligt natuurlijk ook aan de kwaliteit van de barbecue.

Kamado BBQ

Gezien de voordelen en overtuigingen van de experts, zijn we eigenlijk verplicht dit jaar te kiezen voor een Kamado barbecue. Deze keramische bbq komt in diverse uitvoeringen en maten, maar altijd met die speciale techniek waarmee je veel meer kunt dan alleen traditioneel barbecueën.

Er zijn diverse merken Kamado BBQ’s waarmee je deze zomer de show kunt stelen als ‘grillmeister’. Volgens de kenners moeten we denken aan merken als The Bastard, Grill Guru, Saffire en Monolith, die je onder meer kunt vinden bij Kamado Express.

Kamado BBQ

De Kamado BBQ heeft overigens ondanks zijn vele voordelen ten opzichte van de klassieke BBQ een hele aantrekkelijke startprijs en is daarmee extra interessant. Wat ons betreft gebruiken wij de Kamado trouwens het hele jaar door, net als de restaurants! Voor welke Kamado BBQ ga jij?

Kamado barbecue

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram