Onze Zalando Webstore Experience (REVIEW)

Zalando review mannenstyle

Onze Zalando Webstore Experience (REVIEW)

In deze Zalando recensie lees je over onze ervaring met de bestelling van een paar premium Kenzo sneakers. Check onze Zalando review nu!

Zalando review mannenstyle

Vandaag onze Zalando experience. Hoe bevalt de bekende webstore met allerlei soorten en maten kleding en fashion labels en wat kun je verwachten qua service? Lees snel onze Zalando review!

Voor hen die Zalando nog niet kennen – al lijkt die kans ons gering – zegt Wikipedia het volgende:

“Zalando is een van oorsprong Duitse webshop voor schoenen, kleding en mode-accessoires. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en verkoopt aan klanten in Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Spanje, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en Polen.”

Bovenstaande passage telt veel woorden, maar geeft verder weinig details prijs. In een notendop is Zalando eigenlijk één van de meest complete online modewarenhuizen dat je kunt vinden. Dit zit ‘m in het feit dat je er werkelijk voor ieder wat wils kunt vinden op het gebied van fashion. Uiteraard focussen wij ons in deze Zalando recensie op de fashion voor heren.

Zalando review mannenstyle

Zalando Review

Wat direct opvalt aan Zalando’s webshop is dat er veel, heel veel te kiezen is. Als je op zoek bent naar goedkope en trendy basics, dan zit je bij de webstore goed. Zoek je echter naar premium sneakers of accessoires, dan biedt Zalando eveneens een arsenaal aan items.

Van Versace tot aan Nike en van Jack & Jones tot Ralph Lauren, veel van onze favoriete merken vinden we terug in het digitale warenhuis dat oorspronkelijk werd opgezet in Duitsland in 2008.

Voor onze Zalando recensie bestelden wij een paar fraaie Kenzo Sonic sneakers uit de premium afdeling van de online shop, die we binnen een aantal werkdagen ontvingen.

Zalando review mannenstyle

Pluspunten Zalando

  • Compleet Assortiment Herenkleding, Accessoires & Schoenen: Zalando is veel meer dan een simpele online kledingwinkel waar je kijkt voor je volgende paar sneakers of een nieuwe jas. In principe kun je bij Zalando 24/7 terecht om je complete gardarobe in en aan te vullen. De store bevat complete herenkledingcollecties en biedt alle stijlen aan, van streetwear tot smart wear. Voor sportkleding kun je terecht bij Zalando, maar ook voor nieuwe boxers of boots. Dat de accessoires-afdeling van de webshop prachtige riemen, sokken, petten en meer bevat is noemenswaardig, maar we belichten graag apart de Zalando schoenenafdeling, die niet alleen de nieuwste Nike, Puma en adidas sneakers bevat, maar ook premium labels als Versace, Kenzo en Balmain. Houd ons trouwens in de gaten voor nieuws omtrent de exclusieve lanceringen, zoals de recent gelanceerde adidas EQT Support ADV sneakers die je alleen bij Zalando kunt kopen.

Zalando review kenzo

 

  • Verzending en retouren: De ‘shipping & returns’ policy van Zalando kan eigenlijk niet beter. Verzendkosten heb je niet bij Zalando en je bestelling heb je binnen 2-4 werkdagen in huis. Heb je haast? Voor €9,95 kun je kiezen voor Express levering, waarbij je de volgende dag al jouw bestelling binnenkrijgt (mits voor 12:00 besteld). Ben je door wat voor reden dan ook niet happy met je bestelling, dan is retourneren enorm simpel. Je hebt sowieso 100 dagen (!) om het product terug te sturen en dit doe je gratis met bijgevoegde retour-sticker. Je kunt je pakket vervolgens kosteloos bij het postkantoor laten terugzenden of je kiest voor de nieuwe service ‘ZALANDO HAALT OP, waarbij je momenteel kosteloos gebruik maakt van ‘retour-on-demand’ (normaal €4,95). Je geld krijg je vervolgens binnen 2 weken na ontvangst van het retourpakket teruggestort. Betalingen kun je overigens volbrengen met onder meer iDeal, creditcard, PayPal en vooruit betaling.

Zalando review mannenstyle

Let op!

  • De juiste maten: Voor alle webstores geldt in het algemeen dat het lastig kan zijn om de juiste maat te selecteren. Hier kan de webshop in feite niets aan doen, want de ene maat is de andere niet. Je bent bij online shoppen niet in staat om de items te passen en met name bij nog nooit eerder gedragen merken en modellen kan dit een ‘pakketje retour’ betekenen. Het grote voordeel bij Zalando hierbij is natuurlijk dat je dit niets extra zal kosten. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, heeft Zalando echter wel een kopje bij elk artikel dat vermeldt hoe het product valt. Accepteer bij online shoppen dat omruilen soms vereist is.

Zalando review mannenstyle

Designer Kleding Labels

Hoewel high-end label wellicht niet het eerste is dat je met Zalando zou associëren – of premium labels zoals Zalando het zelf noemt – beschikt de webstore over een steeds uitgebreidere collectie van bekende merken in een iets hogere prijscategorie.

Van Versace riemen tot Android Homme sneakers, Zalando heeft goed in de gaten dat we tegenwoordig heel veel variëren in onze kledingstijl. We combineren duurdere sneakers met goedkopere basic T-shirts en dragen luxe zonnebrillen in combinatie met sportcaps.

Zalando review mannenstyle

Ontdek dus vooral de premiumafdeling van Zalando en vergeet als je er toch bent niet de reeks labels te ontdekken in andere categorieën, zoals de longline shirts van YOURTURN of Only & Sons.

Stijl en Maat Advies

Bij Zalando vind je niet alleen de nieuwste trendy kleding, maar kun je ook terecht voor het vinden van de juiste look. Zalando biedt namelijk een service aan genaamd ‘Zalon’, waar klanten gebruik kunnen maken van personal shopping. Een soort eerste hulp bij outfitstress!

Zalando review zalon

Bij Zalon krijg je gratis stylingadvies van een echte stylist en ontvang je thuis een box met daarin één of twee unieke outfits.

  • Een professionele stylist stelt op basis van jouw smaak de laatste mode outfits samen die je op je lijf geschreven zijn. Blijf lekker op je luie bank zitten: het stylingadvies vindt helemaal online plaats. De stylist selecteert, jij flaneert!
  • Je persoonlijke stylist kiest voor jouw Zalon-box één of twee outfits uit. Kledingstukken waar je je goed in voelt hou je. Zitten er dingen bij die je niet zo mooi vindt? Dan mag je die gratis terugsturen.

Klantenservice

De Customer Support van ZALANDO is simpel en is niet anders dan die van andere webstores. We zien e-mail ondersteuning, een uitgebreide FAQ sectie en opties om te bellen (Gratis klantenservice 0800 022 7087) of met BBM Messenger contact op te nemen.

In het kader van onze Zalando review ondervonden wij dat de klantenservice bijna overbodige luxe is, daar zowel het bestellen als retourneren uitermate simpel is.

Zalando review mannenstyle

Zalando Review – Conclusie

Anno 2017 is online shoppen niet meer weg te denken. Ook wij als man hebben tegenwoordig een kledingkast die we tot de nok toe vullen en die onderhevig is aan veel wisselingen. Een centrale plek waar je vervolgens terecht kunt voor al jouw kleding, sneakers en accessoires is dan zeer welkom. Helemaal als de service gemakkelijk en goedkoop is.

Met talloze premium en meer betaalbare merken, biedt Zalando een zeer uitgebreid assortiment aan kleding, schoenen, accessoires, stijladvies en meer voor alle mannen met smaak.

Qua service biedt Zalando niet alleen customer support, maar ook Zalon, waar je terecht kunt voor styling advies. Goedkoper dan een personal stylist en 24/7 beschikbaar!

We hopen dat onze Zalando review je op weg helpt en check Zalando vandaag nog!

Zalando review kenzo

Zalando review mannenstyle

Zalando review mannenstyle

Zalando review mannenstyle

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram