Droomhuis: Scherpe architectuur tegen woeste heuvel

Droomhuis: Scherpe architectuur tegen woeste heuvel

Dit strakke staaltje Droomhuis architectuur en design in El Paso, Texas, biedt perfecte wooninspiratie en ideeën voor interieur en wonen.

Het Franklin Mountain House, in de bergen net buiten El Paso, Texas, ligt ruim 240 meter boven de stad en heeft een prachtig uitzicht op de vallei. Laat je inspireren!

Het huis, ontworpen door Hazelbaker Rush architecten, bestaat uit drie vakken die bovenop elkaar staan, waardoor het huis perfect op de ongelijke zijde van de heuvel kan zitten.

De lagere verdiepingen van het huis zijn bedekt met vulkanische rotsen om het gebouw in de heuvel te helpen vermengen. Daarentegen staat de hoogste van de drie ‘dozen’ juist in contrast tot het landschap, met een witte limoenkleur waar zich de slaapkamers en privégebieden van de bewoners begeven.

Voor het interieur van het huis zijn de architecten voor een utilitaire esthetiek gegaan, met houten lambrisering en blootgesteld steenwerk als de meest vooraanstaande kenmerken. Naast het huis zelf is er ook een openlucht woonkamer en een zwembad terras in de berghelling. De architecten beschrijven het als een ‘heiligdom op de heuvel’.

Als je meer interessante architectuur wilt zien en je wilt laten inspireren, klik dan hier.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram