Het hele jaar door veilig warmte in huis! (Handig)

cv-ketel installateur

Het hele jaar door veilig warmte in huis! (Handig)

Zorg ervoor dat jouw huis het hele jaar door warm is op een veilige manier. Niet zelf klussen, maar ga voor een betrouwbare cv-ketel installateur.

cv-ketel installateur

Al hebben we afgelopen maand een aantal warme lentedagen gehad, deze maand april brengt ons wederom vrieskou. Het blijft in Nederland belangrijk dat we het thuis het hele jaar door kunnen opwarmen met het veranderlijke weer.

Hoe kouder het buiten is, hoe warmer we het binnen opwarmen. Van oudsher doen we dit lekker bij de open haard, maar over het algemeen doen we dit natuurlijk al decennialang met de centrale verwarming. Dit werkt immers snel en makkelijk.

Zo gemakkelijk als de verwarming zorgt voor een warme woonkamer, zo belangrijk is het dat de cv-ketel – die natuurlijk essentieel is voor de verwarming – goed wordt onderhouden. Er is tijdens koude dagen weinig vervelender dan een ijskoude woonkamer en een slaapkamer met Noordpooltemperaturen, als we op zaterdagnacht ‘visite’ meenemen na het uitgaan, is helemaal funest.

Zoals je vorig jaar kon lezen in de Telegraaf, leveren installateurs van cv-ketels en elektrische installaties op grote schaal prutswerk af. Heb jij problemen met de verwarming bij jou thuis, ga dan niet zelf knutselen, maar neem contact op met een erkende en gecertificeerde installateur.

cv-ketel installateur monteur

Professionaliteit moet voorop staan bij het nakijken, repareren of zelfs vervangen van bijvoorbeeld de cv-ketel. Rekeningen genoeg te betalen natuurlijk, maar besparen op dit soort belangrijke onderdelen binnenshuis blijkt vaak onverstandig. Bovendien hebben we de verwarming in Nederland net iets vaker nodig dan in Zuid-Spanje, dus hij moet altijd ready-to-use zijn.

Inspecteurs uit de branche die te boek staan als autoriteit sloegen afgelopen jaar alarm, want ze komen dagelijks levensgevaarlijke situaties tegen. “Terwijl installaties steeds ingewikkelder werden, nam het kennisniveau van installateurs dramatisch af”, verklaart veiligheidsdeskundige Peter Coppes van het Helmondse bureau C+B de negatieve trend.

Extra reden dus om een professionele cv-ketel installateur of verwarmingsmonteur in de hand te nemen. We willen immers geen cv-ketel gerelateerde ongelukken in huis of een binnentemperatuur van 5 graden, terwijl we met vrienden een koud biertje willen drinken tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd.

Het is dus zeer verstandig om te kiezen voor een bedrijf dat ervaring heeft met snelle en professionele service; denk aan een bedrijf met 24/7 servicedienst (ook in weekenden en tijdens feestdagen), eigen monteurs, topmerken en goede prijsgaranties. Erkenningen en certificering zijn essentieel, en worden duidelijk door bedrijven getoond, dus kies voor kwaliteit mannen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram