Slaap is het nieuwe symbool der status!

slaap nieuw statussymbool

Slaap is het nieuwe symbool der status!

Volgens het gerenommeerde dagblad ‘The New York Times’ is slaap is het nieuwe statussymbool..

slaap nieuw statussymbool

Slaap, alhoewel het neefje van dood, is volgens The New York Times veranderd in een statussymbool. Vergeet geld, hoe meer slaap je geniet, hoe welvarender – in meer dan één opzicht – je oogt.

De term ‘schoonheidsslaap’ is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. Jarenlang hebben meerdere studies aangetoond hoe slecht slapen niet alleen het immuunsysteem verzwakt, maar ook onze capaciteit om te leren aantast en het geheugen, verslechtert.

Daarbij draagt ​​een beroerde nachtrust tevens bij aan een mogelijke depressie en andere stemmingsstoornissen & psychische stoornissen, evenals obesitas, diabetes, kanker en ja, een vroege dood. Als je het in perspectief plaatst is het dus heel gemakkelijk om te zien hoe waardevol slaap daadwerkelijk is.

Recentelijk onthulde nieuwe projecten rondom slaap – van hoofdbanden ontworpen om slaap op te wekken tot directe stimulatie door stroom als een remedie voor slapeloosheid – zijn in feite meer op zoek naar hoeveel we wel en niet nodig hebben qua slaap, in aanvulling de wijze waarop slaap is uitgegroeid tot een statussymbool.

slaap nieuw statussymbool

Wist je dat er in New York tegenwoordig ‘Deep Rest’ lessen worden gegeven? In de wijk Chelsea in Manhattan heb je meditatiestudio’s waar je tegen betaling optimaal je rust kunt pakken onder begeleiding van een specialist. Na de hot yogalessen kan men nu direct door naar de slaaplessen.

The New York Times is op zijn beurt dieper gaan graven met betrekking tot het onderwerp, met behulp van inzichten van gerespecteerde professionals. Check het volledige artikel hier en maak aantekeningen om jouw leven te verrijken.

Slaap goed alvast patser!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram